söndag 22 april 2012

Bokläsandets översvallande känslor

Jag vet att jag har nämnt det tidigare men när jag läser flera sådana där andlöst fantastisk böcker efter varandra så måste jag nästan läsa någonting som är lagom bra emellan, för att de där översvallande känslorna som jag får då jag läser fantastiska böcker inte tar över. Nu när jag har läst ut The Passage och läser Kaninhjärta som är helt otroligt bra fast som är e-bok, så har jag bestämt mig för att ta med Susan Hills Mrs de Winter som kollektivtrafikläsning från och till jobbet. För läsning i kollektivtrafiken är ju livsnödvändigt. Den har fått lite blandade recensioner vilket jag tror kan passa mig väldigt bra för tillfället. För om jag tar med mig en bok som Under the Dome eller Salem´s Lot istället som jag redan vet kommer älska, samtidigt som jag läser Kaninhjärta hemma så klarar nog mitt Lingonhjärta inte av all den litteraturkärlek som skulle översvämma mig. Hänger ni med? Är jag som är så här knäpp och inte klarar av att läsa flera fantastiska böcker efter varandra eller är det fler som känner så?   

10 kommentarer:

 1. Jag håller med dig, och hade typ samma problem på litteraturvetenskapen där de flesta böckerna är storslagna verk på många sätt, till sist orkar man inte mer och vill bara sjuka ned i något banalt och mediokert ett tag så allting får slå rot lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Jag känner som om jag inte har plats med mer fantastiskhet i huvudet och måste ha någonting banalt. Jättekonstigt egentligen ju :)

   Radera
  2. Ja men det är lite som med mat, man kan inte äta oxfilé varenda dag, ibland vill man ha snabbmakaroner med falukorv!

   Radera
  3. Hahaha, ja så är det ju! Såklart! :D

   Radera
 2. Aaaah, nu förstår jag varför jag väljer böcker som jag gör :) Faktiskt känner jag igen mig lite, det får helt enkelt inte bli för många superbra böcker i rad. Låter lite konstigt när man verbaliserar det...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag visst blir det konstigt! Som om det inte får plats mer i varken hjärnan eller hjärtat :) För mig är det väldigt tydligt när jag börjar längta efter väldigt lätta deckare eller till och med chick-litt som jag nästan aldrig läser annars :)

   Radera
 3. God litteratur är som en smaskig karamell och även om det är mycket frestande att fullkomligt vräka i sig, håller jag helt med dig om att man istället bör läsa något lugnt emellan och inte blanda alla de fantastiska bokupplevelserna! Jag saknar helt kollektivåkarbok utan läser endast en bok i taget. Jag blir oftast så uppslukad av berättelsen, om den är bra, att jag liksom lever i historien hela tiden jag läser den. Bäst att inte störa den då... Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja vad härligt att du förstår mig. Mitt största problem är nog att jag läser vissa böcker som e-bok och med tanke på att rånrisken är så hög här så fullkomligt vägrar jag läsa e-bok på publika platser. Därför blir det en kollektivtrafikbok också. Och är båda fantastiska blir det kortslutning ibland. Läser ju förresten Kaninhjärta nu. Vars tips jag fick av dig. Den är helt fantastisk! TACK!

   Radera
 4. Haha, ja, det är ju jobbigt att bli omskakad hela tiden! Ibland behöver man något lättare. ;)

  SvaraRadera