måndag 30 januari 2012

The dishonored dead - Recensionsutmaning hos Swedish Zombie

The dishonored dead av Robert Swartwood var en bok som jag vann hos Swedish Zombie i höstas men det var inte förrän Swedish Zombie utmanande till recensionsläsning som jag tog upp boken och började läsa den. Och glad för det är jag nu.
     The dishonoerd dead handlar om zombiejägaren Conrad, en man med fru och barn och som lever ett förhållandevis så normalt liv man kan leva om man är zombiejägare. Det är bara någonting som är lite underligt med Conrad och hans omvärld... Nämligen att han och hans medmänniskor är döda. Fast om nu Conrad och hans medmänniskor är döda, vad är det då för zombisar som de jagar, kanske ni frågar er nu? Jo, zombisarna är nämligen de levande, alltså du och jag (om vi nu skulle ha levt i Conrads värld). Genom ett litet missöde i jobbet blir Conrad befordrad samtidigt som det knakar i äktenskapsknogarna och helt plötsligt blir hela Conrads värld vänd uppochner.
     The dishonored dead är ingen vanlig zombieroman i och med att Swartwood har vänt på steken. Detta är någonting som jag tycker väldigt mycket om både för att det är en intressant vinkel och annorlunda skrivet samt för att det är ett snyggt sätt att kritisera samhället på. Vad som anses vara norm i ett samhälle kan i ett annat samhälle anses vara oacceptabelt, annorlunda och därför bli rent utav hatat. Ett snyggt sätt av Swartwood att uppmärksamma läsarna på och ett väldigt viktigt ämne i en så pass globaliserad värld vi lever i. 
     Jag tyckte väldigt mycket om den här boken. Den var väldigt spännande och actionfylld samt att de döda (alltså de vanliga och inte zombisarna) är väldigt intressanta att läsa om. Jag går fortfarande omkring och funderar på dem lite då och då. Däremot tyckte jag nog att boken var lite för kort. Jag hade absolut velat utöka boken med sisådär hundra sidor för den tog slut så snabbt. Sedan så tyckte jag även att vissa personer i boken var lite platta men i det stora hela så var jag jätteförtjust hela vägen igenom. Så nu vill jag läsa mer zombilitteratur. Mer levande döda och döda levande till mig tack.    

2 kommentarer:

  1. Längtar efter att sätta tänderna i min som ligger i läshögen hemma :) //Petronella

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vad härligt :) Den är riktigt bra och lättläst!

      Radera