måndag 30 januari 2012

Vill också ha vinterkyla och frost på träden

Ja, jag vet att ni sitter i Sverige och fryser nu och att det antagligen inte är så roligt längre med vinter och kanske hatar ni mig lite nu när jag nu nämner att jag badade i pool hela dagen igår. Fast just nu saknar jag snö helt obeskrivligt och skulle kunna göra vad som helst för att få palta på mig vinterkängorna, halsduk och vinterkappan. Fast idag regnar det här och det är väl det närmsta jag kan komma snö, så jag funderar på att ta lite ledigt i eftermiddag och kura upp i soffan men The Passage, de sista sidorna i The mist in the mirror och en kopp Earl Grey. Så får jag väl också drömma mig bort lite till kälke, livsfarliga och isiga landsvägar och snölyktor. För just nu kan jag inte tänka mig något bättre och ljuvligare... 
   

10 kommentarer:

 1. Gräset är alltid grönare osv ;) Jag vill inte göra dig mer avis egentligen men just nu älskar jag dock vintervädret här, det är tio minus och sol och då är det himla härligt!
  Fast bada i pool låter inte så himla pjåkigt heller! Hade det inte varit vinter kanske jag hade sluppit slåss mot förkylningen från helvetet som invaderat mig just nu..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja jag förstår att det är alldeles vackert och härligt i stora delar av Sverige nu. Är riktigt avis! Fast förkylning låter ju inte direkt så skoj. Fast kan trösta dig med att det blir man här i värmen också :)

   Radera
 2. Ett dopp eller två i poolen hade inte varit helt fel. Istället springer jag upp och ner för källartrappen för att hålla vedpannan igång så jag slipper frysa h*cken av mig. Men alla årstider//väder har ju sin charm och jag hade nog inte velat vara utan någon av dem, men regn är nog faktiskt en av mina personliga favoriter :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Älskar också årstiderna. De tycker att jag är helt galna när när jag säger att jag killar svensk vinter för de känner bara till fuktig kyla. Fryser oftare här på vintern än hemma. Regn är också en storfavorit hos mig. Regn = te och bok :D

   Radera
 3. Jag kan trösta dig med att det inte är ngn snö här i södra Sverige än iaf ^^ Bara iskyla, så jag är väldigt avundsjuk på dina poolbesök :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vi kan byta lite Cilia. Du tar min jobbiga värme här så tar jag lite svensk kyla. Vad sägs? ;)

   Radera
 4. Jag tycker också att snö och kyla kan vara mysigt. Man känner i alla fall att man lever när man har varit ute. :P Det värsta med vintern är dock det eviga mörkret som gör en så deprimerad och trött. Man tappar lite tidsuppfattningen när det känns som att det är mitt i natten dygnet runt. Just nu är det visserligen snorkallt och snö, men solen har strålat hela dagen och himlen har varit klarblå! Så det går mot bättre tider i alla fall! :) Men jag skulle gärna vilja transferera mig (eller vad det heter) till din pool och ta mig ett dopp också. ^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag saknar ju mörkret sååå men gräset är ju alltid grönare...som Eli nämnde här ovan. Man glömmer så lätt av hur jobbigt det är med mörkret. Du får gärna transferera dig hit förresten:)

   Radera
 5. Här i de Sörmländska skogarna har det varit helt fantastiskt idag också! Förstår din längtan till riktig vinter. Du får vänta tills mörkret faller och sedan spreja snö på fönsterglasen! Hetaste tipset för att få lite vinterkänsla! Kramar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaa, jättebra tips ju!! Nästa jul kommer det sprejas snö över hela fönstren :D Tack!

   Radera