torsdag 29 december 2011

Ni måste tycka att jag är tokig men...

...nu börjar jag med min bokköparlogik igen. 

Det är nämligen så att om jag köper en bok i e-bok format och det är en bok som jag verkligen älskar, då stör den mig så in i sjutton att jag bara har boken i e-format och inte som riktig bok.som jag kan ta i och klappa på. Inte heller kan jag ställa boken i hyllan precis som man borde göra. Sen ligger det där och gnager i huvudet, riktigt irriterar mig och varje gång jag läser boken eller tänker på den (vilket sker nästan hela tiden) så stör det mig att jag inte äger boken i "riktigt" format. Så tillslut börjar jag leta så smått efter boken. Först frågar jag alltid numera hos min älsklingsbutik Walrus. Ni vet den där som jag är lite kär i. Men de har inte alltid allting så då tar jag till det näst bästa nämligen Book cellar som är en liten obskyr hemlig bokhandel i en snubbes lägenhet. Har inte han det jag vill ha så vänder jag mig till fantastiska Better World Books som har allt. Problemet är då bara att jag måste vänta i tre månader på boken.  
     The thirteenth tale av Diana Setterfield köpte jag in som e-bok och i och med att den nu är en av de bästa böcker som jag någonsin har läst/läser så går det bara inte ihop i mitt huvud att jag inte har den inbunden. Så jag började leta och hittade den tillslut hos Book cellar. Glad i hågen gick jag dit idag, köpte den för 35 yka kronor och kommer hem med en helt ljuvlig förstautgåva som inte ens är kantstött. Jo jag vet att jag antagligen är ganska så skadad som köper in dubbla upplagor av en bok men titta bara så otroligt fin den är: 

Klapp. klapp, klapp!

9 kommentarer:

 1. Jag fattar precis! Det är en av de största anledningarna till att jag inte alls gillar e-böcker :P

  Jag vill samla!

  SvaraRadera
 2. Tokig? Den där utgåvan är ju fantastiskt fin, så SJÄLVKLART behövde du köpa den! (Jag har ett antal dubletter i bokhyllorna där jag inte ens kan skylla på den ena är en e-bok ...)

  SvaraRadera
 3. Jag förstår inte problemet... Klart att du måste ha boken som inbunden. En e-bok är jättebra på så många sätt, men någon bok är det ju inte.

  SvaraRadera
 4. Exakt, jag håller med föregående talare, vad är problemet? Sådana där dyrgripar måste man inhandla (annars dör man). Dessutom är det helt och hållet befogat då du älskar historien och t o m fått en slö-läsare som jag att skriva upp den på måste-ha-listan! Well done, hjärtat, well done!

  SvaraRadera
 5. Miriam: Visst är det så! Jag gillar ju e-böcker för att jag kan läsa i beckmörker men samlarbehovet hinner alltid ikapp mig efter ett tag.

  Anna: Hehe, det är så skönt att känna sig förstådd. Plus att det är ju bra att ha dubbletter av sina favoriter. För tänk om en av dem försvinner ju!

  Monika: Eller hur! En bok är en bok. Skönt att ni är på min sida :)

  Lovable: Haha, vad härligt! Ska bli spännande att höra vad du tycker om mina boktips sen som jag tvingat på dig ;) Och tack för stödet. Visst är det så att man nästan dör om man inte har sina favoriter i hyllan.

  SvaraRadera
 6. Underbar utgåva! (och det är också en av anledningarna till att jag inte gillar e-böcker ;) )

  SvaraRadera
 7. Eli: Visst är den fin!! (Klappar på den heeela tiden)

  SvaraRadera
 8. Den trettonde historien är för bra för att man inte skall ha den hemma i sin bokhyll. Själv så måste jag medge att jag aldrig har förståt det där med e-böker. Älskar doften av en bok och kännslan av att blädra blad, blir lite magiskt.^^

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha jag jag haller faktiskt med helt. Hade det inte varit for att det ar sa svart for mig att fa tag i bocker ibland med tanke pa att jag bor i Argentina sa hade jag nog aldrig kopt en enda e-bok. Fast jag maste medje att det ar grymt att kunna lasa bocker i morkret som jag gor nu med mina e-bocker. Da stor jag inte Herr Lingonhjarta som ligger och sanrkar bredvid :)

   Radera