torsdag 22 december 2011

Her fearful symmetry av Audrey Niffenegger. Rena rama propagandan!

Jag önskar att jag kunde vara sådär sval och lugn när jag ska skriva om en bok som jag älskar men i de allra flesta fall så är det helt omöjligt. För jag vill ta i från tårna och skrika ut min lycka över att få ha läst någonting så fantastiskt. Det är för mig helt omöjligt att skriva om någonting då det är så mycket känslor med i spelet. Så det är lika bra att bara köra på.
     Her fearful symmetry är ren och skär lycka för mig. Som ett komplett paket av total och fullkomlig lycka. För det första så är omslaget fantastiskt. Både det svenska och den här som jag har här. Sen är man som läsare helt bunden till boken från första meningen till den sista. Det finns inga möjligheter till att gissa sig fram till några lösningar och den här tvillinggrejen är så fantastisk att jag hela boken igenom satt i ett slags mantra: Åh vad jag önskar att jag får tvillingar om jag får barn. Åh, tänk vad läskigt om jag får tvillingar om jag får barn. Åh vad jag önskar att jag får tvillingar om jag får barn. Åh, tänk vad läskigt...jag ni kanske förstår. Audrey Niffenegger beskriver så otroligt bra gestalternas relationer till varandra på ett hängivande och medryckande sätt och har ni inte läst så vill jag att ni ska läsa, läsa, läsa. För det här är nämligen inte bara en av de bästa böcker som jag läst i år utan till och med en av de bästa böcker som jag har läst någonsin.   
     Mer än så tänker jag inte säga. För jag vill inte förstöra någon slags upplevelse av den här boken. Däremot kan jag säga någonting väldigt positivt om översättningen till svenska (någonting som inte händer direkt ofta). Den är nämligen riktigt bra utförd och detta är någonting jag vet med tanke på att jag har boken på både engelska och svenska och även skiftade emellan dem. Så ut och köp, låna, skaffa den nu. För nu har ni inga ursäkter till att vänta längre.

9 kommentarer:

 1. Haha, vad underbart att du också känner så för som sagt, det här är ju en av mina absoluta favoritböcker.=) Några månader senare satt jag på planet tillbaka till London för att besöka Highgate-kyrkogården.. Och jo, den är precis så vackero ch mystisk och underbar som den beskrivs i boken. Propaganda på flera plan alltså.

  SvaraRadera
 2. Älskar också den här boken!!! En av de bästa böcker jag nånsin läst, så underbar!!! :)

  SvaraRadera
 3. Heeelt underbar!! Har du läst Tidsresenärens hustru?

  SvaraRadera
 4. Nästan lite avundsjuk att du så nyligen fått läsa den.

  Verkligen en av de bästa böcker jag har läst =) Den kommer jag att minnas länge!

  SvaraRadera
 5. Jag älskade också den här. En av mina favoriter - kanske favoritEN - lästa 2011.

  SvaraRadera
 6. The Time Traveler's Wife är en av mina absoluta favoriter! Efter den hade jag enorma förväntningar på denna - tvillingar, kyrkogård och allt. Tyvärr blev jag inte lika förtjust i denna. Men klart läsvärd och inget man glömmer i första taget! Vill att hon ska skriva fler genast!

  SvaraRadera
 7. Men åh då måste jag ju bara läsa den. Kanske ska klicka hem den i julklapp till mig själv...?!

  SvaraRadera
 8. Bokomaten: Hur avis är jag inte nu på dig som har tagit dig til Highgate-kyrkogården!!! Ska absolut se till att pallra mig dit när jag kommer hem nästa gång. Så vi kan propagera mera sen :D

  Nelly, Miriam & Cecilia: Ja den här ligger helt klart jättehögt på listan av bästa boken någonsin! Också väldigt roligt att vi är så många som tycker detsamma. Snacka om bra författande :)

  Eli & Pixie: Tänk att jag har inte läst The time traveler´s wife än. Men den ligger nu skyhögt på min läsalista. Vill också att hon ska skriva mer nu!

  SvaraRadera
 9. Tess: Läs, läs, läs, läs, läs, läs! Finns även i e-bokformat ;)

  SvaraRadera