torsdag 29 september 2011

"A very nice hardcover edition"

Innan jag tog mig till min nya favoritbokhandel igår så var det precis det som bokhandelägaren kallade boken Jonathan Strange & Mr Norrell av Susanna Clarke. När jag hämtade boken så tänkte jag "Jo den var ju fin" men koncentrerade mest på hur jag skulle orka få hem det gigantiska bokskrället plus bokhandeln i sig. I går kväll när jag började bläddra i den så såg jag vad han menade. Nu längtar jag efter att få sätta tänderna i den. 

"He hardly ever spoke of magic but when he did it was like a history lesson and no one could bear to listen to him."

 Och så var det det här med de fruktade fotnoterna...

10 kommentarer:

 1. Å vilken fin, en sån skulle jag också vilja ha när jag kommer till skott och köper/läser "Jonathan Strange & Mr Norrell"

  SvaraRadera
 2. Visst är den ljuvlig! Det står First US edition 2044 i den och har redan hittat den för hyfsat billig peng på Amazon. Den är tung bara så varning för armkramp :)

  SvaraRadera
 3. Åh, åh, åh! En av mina favvoböcker! Modig du är som läser den på engelska =)

  SvaraRadera
 4. Åh, är det? :D
  Och äsch, jag är inte så modig. Har blivit så van att läsa på engelska efter så många år utomlands att det går av bara farten :)

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också att illustrationerna är jättefina. De påminner om de engelska viktorianska romanerna, typ de av Charles Dickens.

  SvaraRadera
 6. Visst är de fina! De ser väldigt autentiska ut. Nästan så att jag vill försöka sugga lite i kanterna för att se om det är riktiga blyertsteckningar :)

  SvaraRadera
 7. Min ser likadan ut fast på svenska då! Jag har faktiskt tagit fram den ur bokhyllan och hade tänkt sätta tänderna i den i samband med min i övrigt lättuggade frukost om en stund (och tur är väl det för vad jag har förstått så har den lite att bita i... ;-)

  SvaraRadera
 8. Åh vad roligt att de fina teckningarna finns i den svenska översättningen också. Trodde nästan att de skulle spara på sånt för att spara in lite på sidoantalet. Skönt att höra att så inte är fallet :)

  SvaraRadera