onsdag 30 mars 2011

Sköna släktforskarfynd

När man släktforskar så kan man ibland hitta riktigt sköna grejer. Se bara det här (svårlästa) tidningsurklippet från Bollnäs Tidning från 1878 där journalisten/författaren väldigt poetiskt ger goda ekonomiska råd. Därefter hittar man under denna artikel en notis som beskriver hur handlaren Gabriel Röstberg (min farmors farfar) blivit bestulen på 150 enkronstycken ur sitt åkdon mitt på öppen gata. Hittade även ett urklipp om nymodigheten elektricitet. Nästa gång jag återkommer hoppas jag att jag kan vissa upp det.


3 kommentarer:

 1. Åh, vad spännande! När jag blir rik ska jag ta hjälp av dig så du kan hitta mitt förflutna.

  SvaraRadera
 2. Vad söt du är! Men om du har lust och tid över någon dag så kan du alltid kolla lite själv här: http://www.svar.ra.se/
  Tar lite tid att leta upp en gammal släkting men det är så härligt när man väl hittar en.

  SvaraRadera
 3. Man blir så glad när sådan fynd kommer ens väg i släktforskningen.

  SvaraRadera