onsdag 30 mars 2011

Kvällsöverraskning

Det kändes lite som julafton igår när min sambo kom hem efter sin svenskakurs på Svenska Institutet här i Buenos Aires med en nylånad Selma Lagerlöf bok. Boken; Jerusalem: I Dalarne, var den enda Lagerlöf-bok som de hade i sin lilla bibliotekshylla på institutet men för mig passade det utmärkt på grund av att jag aldrig läst den. Min sambo, som är världens mest generösa och osjälviska människa samt som pluggar svenska på grund av; "Tänk om vi får barn i framtiden? Då måste jag ju förstå vad de säger", läser inga svenska böcker själv utan kom hem med boken enbart för min skull. Så nu ser jag fram i att få sätta tänderna i min favoritförfattare och sjunka in i Selmas magiska värld. Jag måste nog få skryta med att jag nog har världens bästa sambo.Sen att det i själva verket gick till så här och att jag blev girig behöver ingen få reda på:

Jag: Men vänta här nu....om du har svenska filmer på Svenska Institutet så måste de väl ha böcker att låna ut också?

Sambo: Jo, de har en hel hylla full.

Jag: MEN!!! Varför har du inte sagt någonting???

Sambo: Jag kan låna hem någonting åt dig om du vill.

Jag: JAAA!!! Åh, då vill jag ha en bok som är skriven av en klassisk svensk författare. En riktig goding liksom. 

Sambo: Ok, men jag har ju ingen aning om vad en klassisk svensk författare är. Jag kan ju inte ens urskilja författarnamnen från titeln på bokpärmen.

Jag: Ok. En klassisk svensk författare är...

                                                                           Tystnad 

Jag: ...jag tror det blir bättre om du ringer mig när du befinner dig framför hyllan på institutet och läser upp alla namnen på bokryggarna istället. Jag menar, så jag kan låna den allra bästa de har.

Sambo: Suck.


4 kommentarer:

 1. Vilken helt fantastisk sambo som vet precis hur han ska hålla sin tjej på gott humör ;)

  SvaraRadera
 2. Haha ja, han är fantastisk. Muttrade dock en hel del när han ringde upp mig för att läsa upp för honom helt oläsliga svenska författarnamn på bokryggarna:)

  SvaraRadera
 3. Ah, vad harligt att fa tag i svenska bocker! Spannande att du bor i Buenos Aires!

  Jag bor i Dar es Salaam, sa jag vet hur svart det kan vara!

  SvaraRadera
 4. Hej Emma! Visst är det irriterande att det är så svårt men lyxigt när det väl händer. Men det är det värt. Att bo i Dar es Salaam låter verkligen tokspännande!

  SvaraRadera