måndag 21 februari 2011

Den första västerländska vampyren

Ju fler böcker jag läser desto mer inspirerad blir jag i mitt eget skrivande. Inte så ovanligt direkt men när man sitter och skriver sin egna släktsaga och helt plötsligt får för sig att stoppa in en vampyr i den, så kan man bli lite chockad själv.
              Visst kan det låta fjantigt att få för sig att skriva om vampyrer. Speciellt nu när vampyrer är så "inne". Jag själv skäms nämligen bara jag tänker på det men har kommit på en så bra idé till min roman så kan inte låta bli. Själva ursprungsidén till romanen är kvar. Vilket var att jag skulle skriva en historisk fiktiv roman om min farmors föräldrar så egentligen har jag inte gått ifrån mitt tema så mycket. I vilket fall som helst har detta lett till att jag läst på en del om vampyrer och hittat den första västerländska vampyrnovellen från år 1809 som är tillgänglig och kan läsas lagligt på nätet. Författaren hette John Polidori och var mannen som förvandlade vampyren från en zombieliknande blodtörstande varelse till en sofistikerad, sexig, känslolös gentleman som sov på nätterna, åt vanlig mat men livnärde sig på människoblod. The Vampyre som novellen heter är väldigt bra skriven och kan läsas på lunch-rasten.
             Den här novellen kommer antagligen att få en stor betydelse för en av mina romangestalter. I alla fall ser det ut så för tillfället. Fast i mitt eget skrivande så vet jag aldrig vad som händer. Vem vet? Kanske kommer det dyka upp både tomtar och troll i bara farten sen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar