tisdag 15 februari 2011

Sagan om prällen

Min absoluta favoritbok i hela världen är (för mig förvånansvärt nog när jag läste den för första gången), Gösta Berlings Saga. Det finns någonting med Selma Lagerlöfs författarstil som jag blev förälskad i. Hon hade en förmåga att blanda saga med verklighet, historia, tragedi och kärlek som kan få läsaren att totalt sluka hennes böcker. Visst förstår jag att inte alla gillar hennes stil men jag fullkomligt älskar den.
         När jag då för typ ett halvår sedan hittade en gammal antik upplaga från 1904 av Gösta Berling Saga på Tradera med rött läderomslag och guldtryck slog jag till. Jag fick den för den absurda summan 68 kronor. En billig summa för en helt ovärderlig bok. Så nu ligger den där hemma hos mamma, fint invirad i papper på vinden i Sverige och väntar på att jag ska komma och hämta den. Ibland hör jag lite svagt hur den ropar på mig. Väntar på att bli ompysslad, älskad och läst. Väntar på kärlek. Precis som Gösta Berling själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar