söndag 13 februari 2011

Harlequin

Jag har inga problem att läsa flera böcker på en och samma gång. Jag tappar oftast inte känslan eller tråden för böckerna utan istället känner jag att jag får igång min egen skrivarkreativitet. Just därför läser jag nu The First Sin och Dead Until Dark (Sookie Stackhouse) av Charlaine Harris. Dead Until Dark kan man däremot enbart läsa på engelska. Jag började läsa den på svenska men blev så förbannad på den dåliga översättningen att jag var tvungen att byta till originalspråket. Språket är fortfarande väldigt enkelt, lite som att läsa en barnbok men för vuxna. Att det inte är en barnbok förstår man däremot ganska snabbt på grund av det något naiva våldet men framför allt av allt sex. Jag trodde att serien och böckerna skulle skilja sig åt mer men än så länge överensstämmer de. Själv skulle jag nog sätta in boken i tantsnusk facket. Lite som en dålig Harlequinbok. Man vill inte läsa skiten fast man kan ändå inte låta bli. 
        Jag vet inte om jag kan kalla Dead Until Dark en bra bok direkt. Fast underhållande är den absolut.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar