lördag 25 februari 2012

Sjukt snygga specialutgåvor. Hjälp emottages tacksamt!

De kanske inte ser så mycket ut för världen men om ni skulle se dem i verkligheten så misstänker jag att de flesta av er skulle bli helt kära precis som jag blev när jag såg dem. De här fyra (och några till) utgåvorna av Wordsworth står nämligen i hyllan i min bokhandel. De är tjocka stora vackra samlarutgåvor med guldskrift som får  vilken litteraturälskare som helst att lite storkna av lycka. De är heller inte direkt dyra så just nu håller jag på att fundera ut vilken av dessa som jag vill köpa först. För Edgar Allan Poe vill man ju ha men en Austen är ju alltid en Austen. The Bronte Sisters måste man ju också ha i sina ägor men sen har boken av Lewis Carroll de snyggaste illustrationerna som jag nog någonsin har sett. Så kan inte någon hjälpa mig att välja? Snälla!

16 kommentarer:

 1. Jag har Jane Austebn utgåvan och köpte den för bara 167 kronor på science fiction bokhandeln för nåt år sedan - sjukt prisvärd men egentligen är alla prisvärda och helt underbara. haha.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de helt fantastiskt billiga! Jag får dem dessutom med lite rabatt så jag måste ju bara köpa dem :) Jane Austen är ett riktigt bra val :D

   Radera
 2. Jane Austen - för de är den enda som jag läser många gånger...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har också läst dem många ggr och älskar dem. Lutar dock lite åt den mörkare sidan först...men älskar jag Austen...ÅH så svårt det är! :)

   Radera
 3. Poe! Jag har läst några Poe noveller för länge sen och minns att jag gillade. Skulle gärna ta upp den bekantskapen igen faktiskt (och jag tror han skulle passa dig).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh ja Poe passar mig alldeles utmärkt. Han är ju underbar! :D Lutar nog åt Poe...eller mörkersystrarna.

   Radera
 4. Åh! Har velat köpa dem länge, blev kär i dem när jag såg dem i SF-bokhandeln i Stockholm i somras. Jättefina! Att välja blir däremot svårt men Edgar Allan Poe och Lewis Caroll tycker jag i alla fall smäller högst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de helt fantastiskt snygga!! Går och klappar på dem dagligen nu :D Lutar nog år Poe eller Bronte. Men Carroll smäller ju riktigt högt precis som du säger. Illustrationerna är så otroligt vackra i den!

   Radera
 5. Jag skulle nog köpa Poe - då hans verk är mycket kortare än de andras och passar bättre i en stor samlingsvolym :)
  Eller en The Brontë Sisters. Är det en roman av varje syster eller har de med alla deras mest kända verk?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lutar nog åt att jag köper alla fyra till slut för vill verkligen ha alla men det blir nog Poe eller Bronte i första omgången. I Poe-utgåvan är det en herrans massa noveller med och i Bronte har de tagit med de flesta: Jane Eyre, Villette, The professor, Wurthering Heights, The tenant...och Agnes Grey. Vill verkligen ha alla. De är så sjukt snygga!

   Radera
 6. Det beror på vad du har för preferenser och vad du har läst tidigare av författarna. :) Men bortsett från det skulle jag ta Brontë-boken som är proppad med gotisk romantik. Jane Eyre och Främlingen på Wildfell Hall är bland de bästa böcker jag läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet du, jag har inte läst Främlingen...än men blev nu jättesugen på att göra det. Gotisk romantik är ju aldrig fel. Fast gotisk skräck lockar ju det med. Sen illustrationerna i Carroll är sjukt snygga. Fast det blir nog Poe eller Bronte nu ändå. Kanske båda, hehe :)

   Radera
 7. Åh, vilka vackra utgåvor! Blir ju lite glad i själen bara jag ser dem :) Jag skulle nog satsa på Lewis Caroll om jag var du, med anledning av de vackra illustrationerna som förmodligen lär komma till sin rätt i den här utgåvan! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH det är så galet svårt att välja. Fast har nog bestämt mig för att köpa in på de Poe och Bronte den här månaden o sen gömma undan de andra två tills nästa månad. Vill faktiskt ha alla nu :D

   Radera
 8. Svar
  1. Hehe! Den ligger undangömd bakom en jättebok och väntar på¨mig :)

   Radera