fredag 3 augusti 2018

LINGONHJÄRTA PRESENTERAR: Real Life Ghost Stories - A Friday Horror Story

Då var det dags för någonting som jag skulle vilja kalla fredagsskräckinlägget. Varje fredag framöver så tänkte jag nämligen skriva här på bloggen om något sant men ändå otroligt läskigt. Just ordet sant kan självklart vara relativt men här kommer presenteras någonting som jag har hittat i världens vida webb.
      Det första inlägget är någonting som jag har haft sparat i min browser väldigt länge och någonting som jag fascinerats mycket av. Det är nästan så att jag önskat att jag själv var sisådär tjugo år och kunde ha både tid och möjlighet att söka detta. För det vi pratar om här är en helt vanlig annons som publicerats på en brittisk hemsida där kan både kan hitta jobb som till exempel barnflicka och söka efter barnflickor, barnvakter, au pairs och allt möjligt som är inriktat på barn och barns utbildning. Detta är alltså en seriös hemsida.  

Annonsen är skriven av en mamma till två barn som är fem och sju år gamla och de bor i en stor historisk byggnad vid den Skotska gränsen. Familjen söker både en barnflicka och någon som kan ta hand om hushållet då båda föräldrarna arbetar mycket och sällan befinner sig hemma på grund av jobbet. Detta betyder att i minst fyra nätter i veckan så kommer den anställde sova ensam i huset med barnen. Personen som de söker måste ta hand om barnen, laga mat, ta hand om kläder och skjutsa barnen till och från skolan och aktiviteter. För detta betalar familjen en otroligt bra lön och man bor i huset fast man får också en lång semester och ledigt alla storhelger.
     Därefter tillägger mamman (väldigt ärligt) att de har bott i själva huset i tio år och när de köpte huset så talade försäljarna om att huset var hemsökt. Själva har de inte märkt någonting men däremot så kan de omöjligt behålla de barnflickor som de tidigare anställt på grund av att de har sagt upp sig för att de har märkt av en hel del övernaturliga saker i huset. Så som saker som gått sönder, möbler som flyttar på sig och konstiga ljud. Nu söker familjen en barnflicka som inte har något emot om det spökar lite och de betalar gärna en bra summa till någon som vill stanna hos familjen länge, då detta är något som barnen behöver.

Okej. Jag älskar den här annonsen! Det finns så mycket i den som får min fantasi att bara rusa iväg och relaterar till så många böcker om hemsökta hus som jag läst. Den första jag tänker på är självklart The turn of the screw av Henry James men sen även på min favoritfilm The Others. Det underbara är, tycker jag, att familjen fått över tre tusen ansökningar på den här annonsen och verkar ha hittat någon som passar dem. Personligen vill jag hemskt gärna åka och hälsa på dem.

Jag hittade den här annonsen via Little Things som i sin tur hittade den här.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar