måndag 6 augusti 2018

Det här med annonser och samarbetenNi kanske har märkt nu att det dyker upp annonser, samarbeten och reklam och sådan skit på bloggen. Att jag skriver ”sådan skit” kanske kan vara märkligt i och med att jag faktiskt nu har infört det men faktum är att jag alltid har hatat reklam. Jag ogillar starkt att se reklam på alla sätt. På bloggar, på hemsidor, på TV, i radio osv. Så då kan det tyckas ännu märkligare att jag faktiskt inför det på bloggen. Fast under den tid som jag varit frånvarande här på bloggen så har jag faktiskt börjat förstå varför man väljer att ha det på sin blogg. Att blogga tar faktiskt otroligt mycket av din tid om du har en blogg som du älskar och vill ta hand om. Så varför då inte faktiskt göra samarbeten och samtidigt kunna tjäna på det? Så jag tänkte länge och bestämde mig tillslut för att börja med samarbeten och kunna erbjuda sådant som jag kan stå för och på så vis kunna känna att jag numera bloggar mer professionellt. (Man kan blogga professionellt utan reklam och samarbeten såklart. Jag pratar bara om mig själv och min blogg nu.)

     Just därför kommer det komma inlägg här i bloggen i samarbeten med sådant som relaterar till böcker. Däremot har jag även ”installerat” (eller vad det nu heter att man gör) Google Adsense på bloggen vilket ni kan se i den högra kolumnen. Vi kommer inte riktigt överens än då jag försöker få även den till att bli mer smalt inriktad. (Varav titeln på bilden ovan.) Man kan nämligen blocka sådan reklam som man inte vill visa på bloggen men just nu ser jag mest sportreklam. Kan bero på att det är det jag har googlat på en hel del den sista tiden då jag är lite halt och lytt för tillfället men det är ändå lite irriterande. Om ni också tycker det är irriterande och se sådant som ni själva googlat som sedan dyker upp som reklam i ditt webbflöde och inte står ut, så kan ni läsa om hur man avinstallerar cookies här. Så får ni istället se mer slumpvis reklam. 

     Så nu vet ni och jag hoppas att ni inte blir avskräckta. Jag är även igång och startar upp en blogg på engelska som även kommer vara mest inriktad på litteratur men som också är lite bredare kanske än denna. Även där kommer jag införa annonser, samarbeten och reklam och kanske till och med i lite större utsträckning. Vi får se vad som händer men så fort den är igång så hojtar jag.

(Just nu märker jag att det kommer upp reklam under min header. Jag jobbar med att ta bort den för där får den absolut INTE sitta.) 


2 kommentarer:

  1. Jag kan väl tycka det är okej så länge det inte tar över. Och så länge en känner att det är en ärlig bloggare som verkligen står för det hen gör reklam för och inte bara säljer för sakens skull. Samt är tydlig med att det är reklam! Och allt det stämmer ju in här känner jag <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack!! Ja jag håller med. De bloggare som säljer det de verkligen gillar stör mig inte alls. Adsense dock försvann fort här ifrån bloggen. Vi kom inte överrens alls.

      Radera