tisdag 7 augusti 2018

Ink and Bone av Lisa Unger - En riktigt mörk och otäck sak


Det är någonting speciellt med Lisa Ungers böcker förstår jag nu efter att jag läst den andra boken av henne. Hon kan konsten att skapa en stämning som på något vis känns smutsigt och mörkt och som totalt slukar en när man väl sätter sig ner och läser hennes böcker. Ink and Bone handlar om tjugoåring Finley Montgomery som sedan barnsben är synsk. Hon ser saker som ingen annan ser och hon drömmer om saker som hänt eller sedan händer och när vi träffar henne som bor hon hos sin mormor som även hon är synsk. Hennes mormor hjälper henne att hantera sina synska sidor och det är genom mormodern som Finley hamnar mitt i ett polisfall där en liten tjej har försvunnit. Boken växlar mellan de olika karaktärerna och för mig var boken väldigt överraskande. Finley själv har inte haft det lätt under sin uppväxt eller under tonåren och man får följa hennes riktiga motvilja och strävan till att göra det som känns rätt. 

Som jag tidigare nämnt så är detta en riktigt mörk bok. Berättelsen är tung att läsa och då speciellt om man har barn. Jag mådde till och med lite psykiskt illa på sina ställen men samtidigt kunde jag inte sluta läsa. För boken är också enormt bra och för mig väldigt överraskande. Det finns inget mer irriterande än när man själv kan lista ut själva plotten väldigt snabbt gällande både böcker, serier och filmer men när det gällde den här boken så tillät jag mig inte ens att fundera på hur det skulle sluta. På något sätt ville jag hålla mig kvar i den här historien fastän jag samtidigt bara ville att allt skulle vara över. En riktigt obehaglig bok och samtidigt så bra och läsvärd. Personligen känner jag att jag nu behöver läsa alla Lisa Ungers böcker på en och samma gång. Önskar att de kunde inhaleras rakt av så mycket vill jag läsa dem allihop.

Den här boken har högt betyg på Goodreads så gå gärna in där för att läsa lite mer om den vetja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar