måndag 27 augusti 2018

In a Cottage in a Wood av Cass Green


Jag har inte läst The Woman Next Door som Cass Green är så känd för så jag visste inte vad jag gav mig in på när jag påbörjade läsningen av In a Cottage in a Wood. Jag gillade titeln och visste att hon skrev thrillers och det var nog det enda jag utgick från om jag ska vara helt ärlig, då jag väldigt sällan läser summering av handlingar. 

Den här boken handlar om Neve som befinner sig i en period i sitt liv där hon känner sig ganska så nedstämd då hennes liv har vänts uppochner. Hon har ett jobb där hon känner sig misslyckad, bor hemma hos sin syster som precis fött barn och har en sambo som är en skitstövel och Neves tidigare förhållande är totalt kollapsat. Genom en ganska så hemsk händelse blir hon ägare av en stuga mitt ute på den engelska landsbygden och hon åker dit mest egentligen för att hon har fått nog av hennes liv i London. Väl där så upptäcker hon att den lilla stugan inte är det där magiska lilla paradiset som hon har föreställt sig.

Det här är en ganska så myspysig thriller. Inte alls otäck eller skrämmande utan en mer krypa-upp-i-soffan-en-mörk-höstkväll-och-läsa-lättsam-thriller-bok. Boken styrka är för mig helt klart Neve. Jag gillar henne lite kaotiska framtoning och det faktum att hon är lite trasig. Själva plotten i boken kan man gissa sig till, fast boken håller ändå tycker jag på grund av dess uppbyggnad. En helt klart läsvärd bok. Inte en bok som jag skulle lägga till i min favoritlista men jag kommer absolut läsa mer av Cass Green. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar