fredag 24 augusti 2018

Dockor - A Friday Horror Story


Detta inlägg är ett BIG no no! Ett "Please dont go there" inlägg. Och så gör jag det ändå. Skriver om det. För så här är det:

För några veckor sedan flyttade det hem en liten docka till oss. En riktigt gammal docka som bott hos svärföräldrarna och innan dess kommit någon annanstans ifrån. Saken är den att min dotter är galet förtjust i den och kallar den för "Pepona". Pepona är flintskallig och tappar ständigt ena armen som är gjort av trasor och är väldigt creepy. Hon dyker upp på de allra mest konstiga ställen i huset och ska jag vara riktigt ärligt så tycker jag att det vore bättre om hon flyttade tillbaka till svärföräldrarna. Men, men, vår dotter älskar henne så hon får vara här. Iallafall ett tag. Fast så idag, mitt på blanka förmiddagen då jag var såklart ensam hemma och var tvungen att koppla upp mig på vårt internet efter ett strömavbrott, så såg jag detta:


Kan tillägga att detta inte är ett vanligt namn, faktum är att jag aldrig hört det förut PLUS att detta aldrig någonsin dykt upp förut...så...inte ok. Inte ok alls.

Så detta fick mig självklart att börja googla på "levande dockor" och hittar mycket som är så läskigt att jag inte ens vill nämna det här men också något som jag tänker nämna. För det finns nämligen en liten ö söder om Mexiko som kallas för Isla de las Muñecas (the Island of the Dolls) där det på en väldigt liten ö hänger hundratals läskiga dockor. Dessa ska ha hängts där av en man som tydligen ska ha hittat en liten flicka som drunknat i området, tillsammans med en docka. För att hedra flickan ska mannen ha hängt upp dockan i ett träd men ska sedan börjat höra konstiga ljud som han trodde var dockan som var bebodd av dockans själ. (Här bör också nämnas att mannen var något av en eremit.) Detta ledde till att han hängde upp fler och fler dockor. Tydligen sägs det att mannen själv drunknade på samma plats som flickan men att dockorna finns kvar på ön och vem som helst kan åka dit för att besöka dem. 

Huruvida historien om dockorna är sann eller inte är osäkert. Vad som är sant är att mannen bodde på ön och att platsen och dockorna finns där. Själv kommer jag aldrig i hela mitt liv åka dit (räcker att se bilderna plus är inte galen) men om någon är nyfiken så kan man kolla lite här.  


4 kommentarer:

 1. Jag älskar de här inläggen! Läser med stort nöje. Fast.. detta var ju riktigt läskigt! Hu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad glad jag blir!! Vad roligt! Fast ja det här inlägget publicerade jag knappast för tycker själv att det är jätteläskigt.

   Radera
 2. Jag hade dött om jag hade en docka som dök upp lite här och där i huset och sen dök upp som ett wifi-namn bara sådär! Dockor är skitläskiga. Jag har läst och sett ganska mycket om den där ön du skriver om. Bland annat ett Ghost adventures avsnitt där de är på ön över natten och en av de gamla dockorna där börjar skratta helt plötsligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä fyyyyy!!!! Visste att de gjort ett program om det så var nyfiken men nu tänker jag verkligen inte se det haha. Min dotter hade en leksak en gång vars ljud gick igång mitt i natten. Och för att den skulle göra ljud var någon tvungen att röra den. Batterierna åkte ur och leksaken skänktes bort. Höll på att få en hjärtattack.

   Radera