tisdag 22 september 2015

En sång från havet - Myspys på hög nivå

Som ni kanske redan märkt så har jag gått och blivit lite förälskad i Katherine Webbs böcker. De är precis sådär lagom myspysiga och lättlästa om man känner för att krypa ner under en filt och bara få gosa ner sig i en alldeles lagom spännande och härlig berättelse. Detta är den tredje boken jag läser av henne och en fjärde ligger och väntar på mig i min kindle.
     En sång från havet handlar om Zach. Eller den handlar delvis om Zach som har ett litet galleri och är besatt av konstnären Charles Aubrey. För den här boken handlar minst lika mycket om unga Mitzy Hatcher som lever i södra England och även hon är besatt av konstnären Charles Aubrey. Fast sisådär 70 år tidigare. I den här boken väver Webb återigen samman två olika tidsperioder och människors öden och handlingar och lyckas skapa en berättelse som i alla fall jag har gått och tänkt på ett bra tag efter att boken var slut. Mycket för att jag har en hel del frågor som jag inte tyckte jag fick svar på men också för att jag tyckte mycket om boken rent generellt. Katherine Webbs böcker är lite melankoliska och jag misstänker att det är det som gör att de totalt fastnar hon mig. Jag gillar kombinationen av den där melankolin och de historiska återblickarna och jag misstänker också att Webb är precis lika galet förtjust i människoöden som jag själv är. Det gör lite ont i hjärtat att läsa om dessa karaktärer och jag blir väldigt frustrerad över hur vissa av karaktärerna reagerar på vissa saker och det tillhör också det som jag verkligen gillar med hennes böcker. De berör och är helt vansinnigt intressanta.
     Det här är inte min favorit av Webbs böcker men antagligen för att jag har så många frågor som jag inte får svar på. Fast det är ändå en bok som är riktigt bra och jag säger som både Vargnatts Bokhylla och Bokomaten, gillar man att läsa Kate Mortons böcker så kommer man garanterat gilla det här. 

Finns att köpa här och här.
Rec.ex: Historiska Media

3 kommentarer:

 1. Den här boken verkar trevlig.

  SvaraRadera
 2. great post , the way of explaining points is amazing , and i found your blog also very cool. keep it up

  7 Amazing Recent Posts Widgets for Blogger visit: www.mytrickspedia.blogspot.com

  SvaraRadera
 3. har inte riktigt vetat var jag skulle placera den här, men när du säger Kate Morton så vet jag på ett ungefär. bra!

  SvaraRadera