onsdag 17 juni 2015

How to make a boknörd lycklig!

Scenario:
(För den normale argentinaren)

Copa cop är igång (Sydamerikas svar på EM). Klockan är 20.30 och Argentina spelar mot Uruguay något som är nästan lika stort som att spela mot Brasilien. Spelarna går in på plan hand i hand med små barn, radar upp sig och ställer sig beredda. Den argentinska nationalsången går igång och spänningen är olidlig...och så PANG! Så går strömmen!

Ni kanske kan tänka er avgrundsvrålet i mitt bostadsområde!
Det vrålas och svärs i ett annars totalt knäpptyst bostadsområde och maken håller på att kolavippa av irritation. Strömmen verkar inte komma tillbaka.


Scenario:
(För boknörden)

Copa cup är igång (Sydamerikas svar på EM). Klockan är 20.30 och Argentina spelar mot Uruguay något som är nästan lika stort som att spela mor Brasilien. Spelarna går in på plan hand i hand med små barn, radar upp sig och ställer sig beredda. Den argentinska nationalsången går igång och spänningen är olidlig...och så PANG! Så går strömmen!

Ni kanske kan tänka er glädjevrålet inom boknörden! Bebisen har precis somnat. Maken blir tokstressad och går och lägger sig. Det vita vinet som bara boknörden gillar har minst två glas till att fylla och kindlen har minst halva batteriet kvar. Strömmen verkar inte komma tillbaka.

Halleluja!!!

4 kommentarer:

 1. Själv befinner jag mig någonstans i mitten på skalan. Visst kan det vara jobbigt att missa en "viktig" landskamp, men det går precis lika bra med ett glas vitt, och gott sällskap därtill !
  Här hemma i svedala är det strax midsommarafton. En viktig dag/natt, men som oftast regnar bort. Men ett verandatak över huvudet och gott att äta o dricka med regnet smattrande ovanför... inte dumt !
  Ha en fin midsommarhelg där borta !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja ibland är det galet skönt med strömavbrott för då finns inga andra alternativ än att bara läsa. Och hoppas du fick en fin midsommar. Här firade vi den med att gå på bio. Nästa år blir det nog dock midsommarstång :)

   Radera
 2. Hihihi! Självklart! Är helt med dig här! :-)

  SvaraRadera