onsdag 22 april 2015

Som om jag vore fantastisk

Som om jag vore fantastisk är den tredje boken i Sofia Nordins fantastiska apokalyptiska serie där en feber tagit död på de allra flesta människorna i världen. I den här boken får vi följa Ella och Nora som gett sig ut i Sverige för att leta efter andra överlevare och det är Umeå som de har ställt in siktet på då de vet att det där finns andra som har överlevt precis som dem. Vägen till Umeå är lång och svår och de möter en del hinder på vägen. Den här gången är det Ellas tankar som vi får ta del av och här får vi möta både existentiell ångest och vanlig tonårsångest och det är en av de saker som gör att jag verkligen gillar de här böckerna. Och även en av de saker som gör att de känns så verkliga.
     De här böckerna är ganska så korta men är samtidigt otroligt välarbetade. Det finns något romantiskt med postapokalyps och jag tycker att Nordin har fångat det väldigt bra genom sin berättelse. Det här med att människan har dömt sig själva och att naturen tar hand om sig själv. Det är också väldigt härligt att läsa om vanliga tonårsproblem i en ovanlig situation och på så vis får vi lära känna personerna i berättelsen ordentligt. Min favorit av de här tre böckerna är helt klart den första boken men de andra två kommer inte långt efter. Vad jag däremot är lite orolig över är att jag någonstans läste att det bara blir tre böcker, att det är en trilogi. Fast det hoppas jag verkligen inte för jag bara måste få veta hur det går nu. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar