tisdag 17 februari 2015

Av en annan värld - Katherine Webb

Det här är den andra boken som jag läst av Katherine Webb och återigen blandas dåtid med nutid där journalisten Leah börjar undersöka en soldat från första världskrigets liv och berättelse då han hittas i en krigsgrav med ett brev i fickan som fångar hennes uppmärksamhet. På så vis får vi ta del av både Leahs liv och soldatens berättelse i början på 1900-talet. Vi får träffa Cat Morley som är en rätt så speciell och underlig tjänsteflicka och som kommer till sin nya arbetsplats på en prästgård och Robin Durrant som är teosof och som är ditbjuden av självaste prästen. Deras vägar möts på ett minst sagt underligt sätt och livet på prästgården blir inte riktigt som värdfolket tänkt sig.
     Jag har hemskt svårt att skriva någonting vettigt om den här boken vilket alltid händer när jag tycker att någonting är helt obeskrivligt bra. För den här boken är helt fantastisk! Berättelsen är enormt gripande och karaktärerna är välskrivna och samtidigt komplexa. När jag väl började läsa så var det helt omöjligt att lägga den ifrån sig och det här är en av de böcker som jag på senaste tiden läste ut väldigt snabbt. Jag tycker även att utförandet av boken är väldigt bra då den levererar exakt det man som läsare vill ha när man läser den här typen av böcker. Att kombinera nutid med dåtid är inte enkelt och det kan lätt bli platt men Webb kan verkligen konsten att fånga läsaren och hålla fast hen i sitt grepp. 
     Jag har läst en hel del dåliga recensioner när det gäller den här boken vilket förvånar mig men jag antar att det beror på vad man som läsare förväntar sig av boken. För visst är det inget som kanske passar in under en nobelpriskategori men vill man läsa historisk romanfluff så är det här något jag absolut rekommenderar. Jag älskar den här boken helt enkelt. Och vill läsa många fler böcker av Katherine Webb. Helst nu på en gång!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar