onsdag 3 september 2014

Stockholms Undergång

Noveller har egentligen aldrig riktigt varit min grej. Jag gillar när böcker är riktiga böcker och tycker ofta att noveller kan kännas avhuggna och för korta. Vill liksom alltid ha mer. Men sedan finns det såklart undantag. Stephen King till exempel är en jäkel på att skriva noveller och när Fruktan kom ut med novellboken som heter Stockholms Undergång så kunde jag inte låta bli att slänga mig över den.
      Boken består av tolv noveller som alla behandlar ämnet Stockholms undergång och det är både obehagligt och underhållande och liksom kryper läsaren inpå skinnet. Varje berättelse i sig känns också väldigt verkliga då det känns som om det här som pågår i novellerna faktiskt kan hända just nu. Kanske pågår det redan runt omkring oss utan att vi märker det och snart, snart kommer undergången. Det här är rätt och slätt helt förbaskat bra och varje novell håller så hög klass att jag inte kan välja någon favorit bland dem. Tillsammans utgör de helt enkelt en perfekt helhet. Det bästa med den här boken är också att jag redan nu vet att jag kommer läsa om den fler gånger och jag rekomenderar den starkt till alla som är intresserade av skräck. En stor eloge går precis som Vargnatts Bokhylla nämner i sin recension av boken till Fruktan som skickade ut ett helt fantastiskt mejl i relation till boksläppet som fick mig så otroligt nyfiken på att läsa den. Ett mejl som både var roligt och som gick helt i stil med boken så heja heja säger jag bara. Ett otroligt roligt och bra projekt och jag hoppas att det kommer mer av det här nu.

Andra som har läst och gillat lika mycket är Vargnatts bokhylla och I Elinas hylla
2 kommentarer: