onsdag 3 september 2014

Nöjeslitt till en tjockislingis

Vilket är jag just nu. Tjockislingisen alltså då lingonkarten i mig växer och lever rövare för fullt. Då behövs det litteratur som är lite lättare och fluffigare känner jag och blev så glad när jag blev erbjuden två recensionsexemplar som uppfyller detta inre läskrav hos mig.  

En enda nattEn enda natt av Simona Ahrnstedt dök först upp här hemma och har redan börjat smygläsa lite i den. Visste heller inte att Simona Ahrnstedt skulle komma ut med en ny bok så det här var en helt fantastisk överraskning. Nytt om denna bok är att den handlar om nutid vilket gör mig lite nervös över att läsa den då jag älskar hennes historiska böcker men är galet peppad på att läsa den ändå. Den här boken släpps idag utifall ni är lika sugna på den som jag.


Den andra boken som dök upp och som jag vet är väldigt hypad är Kanske är det allt du behöver veta av E. Lockhart. Jag är väldigt sugen på den här boken. Inte för att den har blivit så omskriven utan för att jag misstänker att den erbjuder det jag behöver som bäst just nu. Nämligen litteraturfluff. Den beskrivs nämligen så här på förlagets hemsida:

"En vacker och välbärgad familj.
En privatägd ö.
En smart, men trasig tjej och en passionerad kille med högtflygande drömmar.
Fyra vänner vars vänskap blir destruktiv.
En revolution. En olycka. En hemlighet.
Lögnerna.
Kärleken."

Ni märker ju själva. Härligt litteraturfluff till en tjockislingis!

(Kanske är det allt du behöver veta kommer ut på svenska i oktober men finns på engelska redan med titeln We were liars.)

4 kommentarer:

  1. Nämen ska det bli ett litet lingonkart! Åh, vad roligt att höra, grattis!

    SvaraRadera
  2. Åh, då hade jag gissat rätt: jättegrattis till lingonkarten!! <3

    SvaraRadera