torsdag 18 september 2014

Lyx, flärd och en hel del snusk

http://media.bonnierforlagen.se/bokbilder/b/9789137143101.jpgNär jag fick reda på att Simona Ahrnstedt skrivit en ny bok blev jag oerhört glad och faktiskt lite nervös och orolig. För jag var och är fortfarande så otroligt förtjust i hennes tidigare romance-historiska böcker så när jag fick reda på att hon skrivit en bok vars handling är placerad i nutid blev jag osäker på om jag skulle gilla det lika mycket som innan. Just för att hennes tidigare böcker har varit en sådan härlig flykt från verkligheten, böcker som man kan gräva ner sig i soffan med och bara underhålla sig med och det var svårt för mig att föreställa mig hur det skulle kunna vara möjligt att uppleva samma känsla med en bok som handlar om vår vardag idag. 
     Den här gången får vi träffa Natalia de la Grip. En kvinna född i överklassen men också en professionell karriärskvinna inom finansvärlden. Hennes familj äger det gigantiska finansföretaget Investum där hennes ene bror och far arbetar men där Natalia inte riktigt platsar in, mestadels för att hon faktiskt är en kvinna. Vi träffar Natalia en dag då hon har bokat in en lunch med David Hammar som är rikskapitalist. Natalia och David känner inte varandra men David har bokat in affärslunchen med ett visst mål i sikte och deras möte blir inte riktigt vad de båda tänkt sig. 
     Så här långt in i boken och cirka femtio sidor in så var jag faktiskt lite uttråkad. För att läsa om finansvärlden är inte riktigt min grej då jag själv arbetar inom den. Det var inte riktigt den känslan jag var ute efter. Men jag gav boken ändå en chans för detta är ju ändå en bok som är skriven av en författare vars böcker jag älskar så jag läste på. Och någonstans där mellan sidan femtio och åttio så fastnade jag. Först och främst för att som vanligt får Ahrnstedts böcker mig att skratta mycket och även denna bok lyckades med exakt det som jag ville ha ut av att läsa hennes böcker, att få försvinna in i en låtsasvärld som underhåller läsaren något så extremt. Efteråt så måste jag säga att jag inte kan se någon skillnad på den här boken och de tre tidigare för alla fyra böckerna innehåller exakt samma ingredienser; Lyx, flärd och en hel del snusk. Helt underbart underhållande och bara helt fantastiskt bra. Och självklart kan jag förstå att Ahrnstedt denna gång inte ville skriva en historisk roman för det kanske kan bli lite kaka på kaka att skriva om liknande sak och som jag förstår kommer det två böcker till där vi kommer befinna oss i nutid. 
     Så jo jag älskade den här. Precis lika mycket som jag älskade de andra tre och jag kommer fortsätta att förkovra mig i Simona Ahrnstedts underbara och förtrollande och samtidigt ganska så orättvisa världar där hämnd och passion styr. För det är så fantastiskt och alldeles, alldeles underbart!

Rec.ex Forum Bokförlag 

6 kommentarer:

 1. Har inte läst en bok av henne än, men det känns som det börjar bli dags då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååååh vad avis jag blev på dig nu :) Läs läs läs! Så otroligt härligt böcker!

   Radera
 2. Denna ligger och väntar på mig i bokhögen :)

  SvaraRadera
 3. Även jag gillade En enda natt (även om jag gillar de historiska mer). Ahrnstedt skriver roligt och medryckande tycker jag. Men det jag framförallt gillar är att det är på svenska från början och för en svensk läsarskara (även om jag inte blir förvånad om böckerna når framgångarn utomlands).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det gillar jag också! För även om hennes böcker är böcker som handlar om scenarier som man aldrig kan tänka sig hamna i själv så finns igenkännelsefaktorerna där. Man känner sig hemma i hennes böcker fast det är böcker att glömma vardagen med en stund. Jag har faktiskt ingen aning om dock om böckerna är översatta till engelska men uj vad de skulle sälja utomlands. Här i Argentina där de ÄLSKAR Sverige skulle de sälja som smör!!

   Radera