torsdag 25 september 2014

Favorit i repris!

Egentligen är detta nog mer ett favoritinlägg enligt mig själv men för två år sedan under bokmässan så skrev jag ett inlägg om hur jag föreställer mig att ni har det där på bokmässan för att jag själv är så OTROLIGT sugen på att vara där själv. Jag lovar att det här kommer vara det sista sucket och gnället som ni kommer höra ifrån mig om att inte kunna vara med er där. Sen ska jag bara spamma er med obokmässiga inlägg. Men här kommer det! Beskrivningen om hur fantastiskt jag tror att ni har exakt just nu skrivet med väldigt mycket kärlek:

En hälsning till er på bokmässan: Precis så här föreställer jag mig att det går till just nu
Här sitter jag på jobbet och läser om räkmackor och författarintervjuerlyxsviterBokhoramingel och mässtress och känner mig allmänt lite blue för att inte lilla jag också får trängas, mingla och smutta på vin på årets allra största händelse. Vilket skitöde att bo i tjottahejti. För jag vet att ni har jätterolig just precis nu, att ni kånkar på bokfyllda väskor stora som lastbilsflak och att ni mingar. Och som ni mingar. Till höger om er har ni säkert fått span på en författare och till vänster sprutar mingelvinet ur en gigantisk fontän där människor trängs för att fylla på sina tomma glas och för att mingla lite extra med alla fantastiska bokbloggare. Sen har ni på er de allra vackraste kläderna med juveler dinglandes runt halsen och öronen. Slipsen har halkat lite på sned och kavajen hänger över armen. Ni har det rödaste läppstiftet, de blankaste herrskorna och ni pratar böcker. På ett sådant där gudastrålande vis som bara boknördar kan. Strålkastarna tindrar som tusentals stjärnor i taket och snart, alldeles snart börjar livesändningen av Babel och ni kommer alla skutta dit i glada hoppsansteg med vinet i handen och med höga förväntningar. Väl där kommer ni skratta tillsammans och njuta av högtalarnas ljuvliga gnissel medan ni samtidigt redan planerar nästa författarträff, bokinköp och minglande.
     Precis så tänker jag mig att ni har det. Så där alldeles underbart och ljuvligt och fantastiskt. Och visst måste jag ha rätt? Visst är det precis sådär perfekt som jag har tänkt mig med gyllene salar och guldgraverade bokomslag? Jag hoppas ni alla njuter av det. Precis som jag tänker mig att ni gör.


Inlägg tidigare publicerat den 28 september 2012 och hittas här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar