lördag 27 september 2014

Hemsökta hus i ett härligt paket


De som ofta går in här och läser vet antagligen redan att jag är otroligt förtjust i böcker som handlar om hemsökta hus. Så när Epok Förlag kom med en novellbok fylld med just detta så kunde jag ju inte göra annat än att slänga mig över den. 
     Den här boken består av 11 noveller som alla handlar om hemsökelser på ett eller annat vis. Vissa är rent klassiska i sina berättelser där vi hittar familjer som flyttar in i gamla hus som är hemsökta och andra noveller behandlar ämnet på ett annat sätt som fungerar exakt lika bra. Oavsett så är det läskigt och bra och jag blir absolut sådär härligt rädd när jag läser dem. För man vet inte vad som väntar runt hörnet och vad som kommer härnäst. Några är så otäcka att jag måste sluta läsa dem en stund och andra är lite mer tåliga att läsa på kvällen. Dock föredrar jag att läsa boken i solljuset för att inte bli riktigt så rädd. Fast det är ju ingen garanti mot skrämselhicka direkt. Ni kanske minns hur rädd jag blev när jag läste The Shining mitt i stekande sol under lunchrasterna mitt i en människofylld park?
     Om jag måste välja en favorit av  alla dessa fantastiska noveller så blir det nog Dimman av Elisabet Jonsson. En riktigt fin och otäck sak men alla novellerna ligger på ungefär samma bra nivå. Fast det är inte så konstigt då det är riktigt bra författare som har skrivit dem. Så vill ni bli riktigt rädda nu en mörk höstkväll så rekommenderar jag den här starkt. Läs, njut och fasas!!

Recex: Epok Förlag

Noveller:
De som bo under tjärnar av Frida Arwen Rosesund
Dimma av Elisabet Jonsson
Jag låter mig röras av Patrik Centerwall
Invidiam av Lars Östling
Mörkerseende av Susanne Samuelsson
Köldfödd av Stewe Sundin
Neumans melankoli av Finn Cederberg
Tjuvkika av Markus Sköld
Gå till döden som till en älskare av Pål Eggert
Stjärnlösa av Malin Rydén
Verket av Jenny Milewski

2 kommentarer: