måndag 10 mars 2014

Oändligt goda skäl att läsa en bok

Fantastiska Carolina på Carolina läser... taggade mig på en väldigt fin lista som startades hos Boksystrar och som gick vidare till  En bok om dagen, Hyllan, What You Readin?, ...och dagarna går, enligt O, Carolina läser... innan den hamnade här. Målet är att vi tillsammans gör en lång lista över oändligt goda skäl till att läsa en bok och här kommer mitt skäl.

8. Läsa gör dig lycklig!
Det kanske låter banalt men så är det faktiskt. Om du läser någonting som får dig att skratta/gråta/bli kär/känner dig rädd och så vidare, producerar kroppen endorfiner och av endorfiner blir du gladare och känner dig lyckligare (plus har mindre ont). Precis som kroppen behöver träning behöver hjärnan det också. Så läs!

Jag skickar själv vidare den här listan till Fiktiviteter-Helena och hoppas på att du fyller på den här listan med något fint.

8 kommentarer:

 1. Åh! Vilket självklart och fantastiskt skäl till att läsa! För så är det ju - jag blir lycklig av att läsa böcker, av att välja vilken bok jag ska läsa, av att fundera på bra böcker jag har läst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen alla skäl alla kommer med är så självklara! Misstänker dock att detta skäl är an stor anöedning till att man är bokberoende. Det är som en endorfindrog!

   Radera
 2. Det absolut viktigaste, som jag helt glömde bort! Tack för påminnelsen.

  SvaraRadera
 3. vilket bra lässkäl, så självklart att en gärna glömmer bort det...

  Nu finns mitt skäl också på bloggen: http://www.fiktiviteter.se/2014/03/10/oandligt-goda-skal-att-lasa-en-bok/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla skäl som alla nämnt är så självklara och bra att det är konstigt att inte alla i hela världen läser hela tiden tycker jag :)

   Radera