fredag 12 april 2013

Ritual av Mo Hayder

Magi, rituella mord och vidskepelse. Ritual av Mo Hayder innehåller verkligen flera av de ingredienser som lockar mig när det gäller deckare för det är blodigt otäckt och mörkt. Dessutom har vi två antihjältar som huvudgestalter; Flea Marley som är polisdykare (om det nu heter så) och  Jack Caffery som även han är polis och som både är ganska så förstörda människor egentligen. Fast när jag öppnar Ritual och börja läsa så flyter läsningen inte riktigt på. Det är inte så att jag läste den direkt långsamt men varje gång jag lade den ifrån mig så var jag inte sådär jättesugen på att ta upp boken och börja läsa den igen och jag kan inte riktigt sätta fingret på varför jag kände så. Temat är spännande och historien är intressant. Jag gillar Flea och Jack även om man inte riktigt fick lära känna båda och jag gillar historien med The Walking Man. 
     Det enda jag kan komma på var anledningen till varför jag var lite motvillig till boken fastän jag tyckte att den både var spännande och bra var nog det här med det Sydafrikanska vidskepelsetemat. Jag tror att jag hade velat ha lite mer bakgrund till det. Fått lite mer information om ursprunget så att läsaren kunde få lite mer kött på benen. Fast jag misstänker att i och med att detta är första boken i en serie som heter just Walking Man och att boken lämnade en del lösa trådar gällande det temat så misstänker jag att detta kan vara på väg att utvecklas. Oavsett så kommer jag absolut att fortsätta läsa serien. För det här är egentligen en riktigt spännande och otäck bok. Sen någonting som jag verkligen gillar med boken är hur den hänger sig kvar i minnet. Jag går fortfarande omkring och funderar på den och sen som sagt innehåller den ingredienser som jag verkligen älskar och som får mig att rysa lite av välbehag. Så ja! Jag kommer absolut läsa vidare!

Rec.ex Modernista (Tack!)
Kan köpas här och här.

Andra som har läst och nästan alla tycker olika är: Bokomaten, Marias Bokliv, Snowflakes in the rain,och Alkb.  

6 kommentarer:

 1. Jag läser den just nu och är inte heller sådär jätteimponerad eller sugen på att plocka upp den igen efter att jag lagt ifrån mig den, men kan inte sätta fingret på vad det är som stör läsflytet. Har ca 150 sidor kvar och det tar emot lite tyvärr.:/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det konstigt det där för jag tycker verkligen att den var bra. Bara att det var något som inte riktigt fick mig att bli sådär galet sugen på att läsa den.Men jag hoppas du läser klart den för den är värd det :)

   Radera
 2. Jag kände oxå så, att boken inte sög in mig i handlingen, jag tror det var lite för mycke lösa trådar och sånt man inte riktigt förstod :( Hoppas det blir bättre i nästa bok :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur! Men jag kommer helt klart läsa nästa som sagt. Kan tänka mig att hela serien fungerar bra tillsammans.

   Radera
 3. Ska snart läsa den (och då menar jag snart i en boknörds perspektiv), det ska bli spännande att se vad jag tycker :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe! Det ska bli spännande att höra vad du tycker sen :D

   Radera