måndag 25 mars 2013

Andetag av Stina Nilsson

Andetag av Stina Nilsson är en liten bok med stort innehåll som har värmt min hylla jag vet inte hur länge. Ni vet, ibland blir det bara så. Man vill läsa den, planerar att läsa den men det kommer alltiod något annat före. Men nu när jag äntligen har läst den så känner jag mig verkligen glad över att jag har gjort det för det är en riktigt fin bok.
     Berättelsen handlar om Elsa som lever i ett dött äktenskap. Hennes man kväver henne långsamt innefrån och är en riktigt otrevlig typ. Elsa som har levt med denne man i så många år har slutit sig från omvärlden och har mer eller mindre slutat leva. Hon har svårt för andra människor och hon upplevs som obehaglig av de flesta hon möter vilket hon är fullkomligt medveten om. I berättelsen får vi följa Elsa i sin ångest, frustration och hennes väg ur denna fångenskap. 
     Vi får också möta Pelle i boken som har en liten antikbokhandel och Elsa och Pelles vägar möts tillslut. Dock hade jag nog föredragit om berättelsen bara hade fokuserat på Elsa för blev lite störd när Pelle helt plötsligt fanns där även om han är en intressant gestalt att läsa om.
     Oavsett så är detta en väldigt läsvärd bok och som man läser på en eftermiddag men det jag tyckte mest om i boken är helt klart språket. Det är vackert, flytande och underbart. Lite som att jag fick känslan av att flyta när jag läste den. Helt klart en liten fin bok i fin förpackning och med fint innehåll.

Tack Stina för rec.exet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar