tisdag 26 mars 2013

Fågelbarn av Christin Ljungqvist

Åh! Jag säger bara åh! Som jag längtade efter den här boken. Som jag hoppades på den här boken eftersom jag tokälskade Kaninhjärta. Och som mina förhoppningar infriades. Jag tyckte så mycket om den att jag ville läsa om den igen. Helst nu på en gång. Den är så obehaglig, så vacker, så hjärtslitande och så underbar och jag säger det igen; Christin Ljungqvist är Sveriges svar på Audrey Niffenegger.
     Berättelsen handlar om Hanna som vi redan träffat som en bifigur i Kaninhjärta. Redan då gillade jag Hanna men här möter vi henne som yngre och när hon växer upp plus att vi får lära känna henne, hennes familj och hennes klärvoajans riktigt ordentligt. Hanna föds in i en familj som består av en karriärsframgångsrik pappa, en väldigt religiös mamma och två bröder. Samuel som är hennes bästa vän och Jens som hon både fruktar, hatar men även älskar. Samuel dör dock som väldigt ung, något som Hanna ger Jens skulden för. Jens dör också senare och kvar står Hanna med skulden och en hotfull spökJens som antagligen är ute efter hämd.
     Det faktum att hon ser spöken precis överallt omkring henne är det bara hennes bröder och hennes bästa vän Rebecka (som är en riktigt otrevlig typ) som förstår. Hennes föräldrar och alla de vuxna rollfigurer omkring henne trycker ner henne och påstår att hon konstant ljuger. Och mitt i alltihopa, mitt i kaos och idiotiska vuxna, mitt i död och våld och mitt bland alla spöken står Hanna. Stark och samtidigt skör, modig och med en jävlar anamma.
     Det är en bok om att växa upp men även en bok som innehåller så mycket mer. Som jag redan nämnt är den så vacker, så underbar men samtidigt så otroligt obehaglig. Jag älskade den så mycket och kommer läsas om så många många gånger. Ingen press nu Christin Ljungqvist men skriver du tusen böcker till blir i alla fall jag väldigt glad.

Rec.ex. Gilla Böcker      

8 kommentarer:

 1. Ja, Gud vad bra!! Du hittade orden mycket bättre än vad jag gjorde!! :) håller med om att man redan längtar efter nästa bok! Skriv nu Christine! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha tack! Hade riktigt svårt att hitta orden jag med. Det är en såndär bok som man vill bara skrila ÅÅÅH åt :D

   Radera
 2. Ja, av förklarliga skäl läste jag inte hela inlägget, bara så långt att jag förstod vartåt det barkade :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej det skulle inte jag heller ha gjort. Men du kommer älska den :D

   Radera
 3. Jag vill så gärna läsa denna. Och Kaninhjärta för den delen (jag är alltid väldigt efter alla andra, haha).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa! Det tycker jag helt klart att du ska. Så fantastiska båda två :D

   Radera
 4. Ja, nu är ag också efter alla andra. Har kaninhjärta på hyllvärmarhyllan men den betas juav efter hand just nu. Känns rätt ok att köra lite hyllvärmare också för gudarna ska vetaatt jag har mycket oläst hemma. Förresten, bara så du vet, jag läser firtf slaviskt här även om jag blivit sämre på att kommentera sedan kotten kom.:) Svårt få datortid men kan kolla feeden på paddan och telen. Svårare kommentera dock.:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh du kommer älska dem! Det är jag bergsäker på! Och vad härligt att du kan läsa som en tok :D Sen att du inte hinner kommentera så mycket gör ingenting. Vi vet ju vad du har i händerna så att säga :D

   Radera