söndag 3 februari 2013

Lite spökeri, mycket historia och sträckläsningsvänligt!

Den vita frun av Frida Skybäck är en bok som jag har velat läsa länge men aldrig riktigt kommit till skott. Varför vet jag inte för den innehåller allt det där som gör en bok till fullkomligt läsvänlig för mig. Lite spöken, historia och gammal dagbok som långsamt nystas upp genom berättelsen. Och när jag väl påbörjade läsningen så blev jag heller inte besviken. Detta är en härlig underhållningsbok som är perfekt för en lat söndag då man vill ha lite härlig spök-och-mysteriunderhållning och Skybäck skriver väldig flytande och är väldigt duktig på få mig som läsare att snabbt fastna i berättelsen.  
     Vi befinner oss på Borgeby slott i Skåne dit Maria kommer med sin fosterfamilj. Här träffar vi unga tjuriga men tjusiga herrar, en kvinnokarl, en konstig moder, tjänstefolk och löser gömda familjehemligheter. Visserligen är det väldigt lätt att förstå vad som kommer hända genom boken men det gör absolut ingenting för detta är en perfekt bok när man bara vill bli underhållen och road och jag är väldigt sugen på att läsa Charlotte Hassel nu, Frida Skybäcks första bok. Så jag är väldigt glad att jag inte kom till skott att läsa den här boken innan, för när jag väl började läsa den var det verkligen det perfekta tillfället att läsa den. 

Andra som har läst är: Fiktiviteter, Bokomaten, Calliope och Eli

6 kommentarer:

 1. Den här har jag velat läsa hur länge som helst! Men här den inte ens hemma... Sitter hemma hos mamma och bläddrar i tidningen Bokspegeln och hittar ett citat av dig om Östnäs bok Feberflickan! Kände du till att du är citerad där?

  SvaraRadera
 2. Åh ja!!! Elisabeth Östnäs berättade det för mig här på bloggen. Blev verkligen jätteglad :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev också jätteglad när jag såg det:)

   Radera
  2. Åh vad fin du är!!! Jag brukar också bli galet glad när jag ser citat och sånt av kära bokbloggar :D Det är så roligt att se!

   Radera
 3. Grattis till blurben! Det är ju jättekul :)

  Den här boken borde ju jag läsa. Jag har förstått att Borgeby slott ligger bara ungefär en mil från där jag bor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH tack fina du! Nu var det ingen riktig blurb men glad är jag :D

   Radera