tisdag 8 januari 2013

Och det här med de litterära nyårslöfterna då?

Jag har sett att det har utlovats nyårlöften till höger och vänster i bokbloggsvärlden och jag hejar på er allt vad jag bara orkar. Fast att jag själv ska ge några nyårslöften gällande min läsning veti sjutton. Jag vill ju helst av att ha min läsning helt lustberoende och tvångsfri så jag bestämde mig för att inte lova så mycket förutom att jag kommer fortsätta bokblogga. Fast igår kom jag på att det finns ju några löften som jag kan inbefria som inte bryter mot lustberoendet och icke-tvångsläsningen. Till exempel så kan jag lova att jag ska läsa fler hyllvärmare vilket borde gå i och med att jag egentligen har köpstopp med undantag för vissa utvalda böcker. Sen vore det bra att lova att inte läsa för många böcker på en och samma gång. Jag vet faktiskt inte hur många som jag har på gång nu. Fem, sex stycken kanske. Sen borde jag även lova mig själv att inte läsa några kurser på universitetet i år. Det kanske låter som en konstig sak att lova men jag vill faktiskt skriva mer i år istället plus inte binda upp mig till en massa kurser som jag älskar men också ofta mitt inne i kursen känner mig stressad över. Så till sist så kan jag också lova att jag ska ha ett läsår som baseras enbart på läslust och nöjesläsning i år precis som förra året och det löftet, det kan jag i alla fall garanterat hålla. Så det blev ändå några löften i år. Fast utan press och tvång.

16 kommentarer:

 1. Låt lusten styra! kanske kan vara mottot för 2013... För övrigt avundas jag dig miljön du kan sitta och läsa i. Här ute råder snöstorm... :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag det är ett bra motto för mig. Då blir det ingen stess :D Och själv avundas jag dig där i snöstormen. Har inte sett snö på 6 år tror jag. Hu!

   Radera
 2. Du skulle kunna lova att försöka ge bort någon bok också, även om det är hemskt att tänka på ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just det! Det är ju en bra sak att lova. Vi ska ha bokbytarvecka här snart men det kanske inte räknas...:)

   Radera
 3. Känner på mig att jag också kommer att vara en sådan som läser för många poäng på universitetet, om man nu kan det, har redan läst tre stycken kurser samtidigt som jag läser ett program.. Men det är ju kul! Oftast ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det är ju jätteskoj! Det är ju det som är så farligt för helt plötsligt sitter man där och ska plugga 200% på en termin. Väldigt jobbigt det där :D

   Radera
 4. Det där med lustläsningen är faktiskt ett jättebra löfte! Att hoppa över ev måsten (som lätt kan komma med kurser t ex, juh) och inbillade "borde-läsa"-böcker. Jag har en liten figur på axeln som viskar uppmaningar till mig ibland. "hördu, den här boken BORDE du faktiskt läsa, alla andra gör det och du vill väl hänga med?" även om jag lika ofta hoppar över hajpade böcker bara för att jag blir så anti när de höjs för mycket. Det är dock oftast efter att de varit ute ett litet tag redan. Hajpade nysläpp har jag allför lätt för att hoppa på istället för att ta de där hyllvärmarna som jag vet att jag säkert skulle gilla. Har också köpstopp nu dock ju, så hyllvärmers: Here I come!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha heja dig! Men visst är det svårt så fort det släpps något härligt som man verkligen vill läsa. Då måste man ju nästan det. Eller? Sen är lustläsning det enda som fungerar för mig nästan för annars kommer jag sluta blogga och kanske bara lägga av. För om det inte är lustläsning så blir det ju press. Usch! Dock läser jag en bok just nu som jag aldrig skulle ha valt just nu och älskar den så ibland är det ju ok att gå utanför ens trygghetszon hehe.

   Radera
  2. Ja, men om det är något man längtat efter så måste man ju nästan.......... eller?;) Det är ju också lustläsning!! Jag har tvångsläst en del för jobbet dock, men försökt välja sådan jag tror jag skulle gilla ändå då också.:)

   Radera
  3. Ja men eller hur! Kan vi inte bestämma det då nu hehe :D
   Och det är bra att du kan välja lite vad du ska läsa för jobbet. Förena nytta med nöje liksom :D

   Radera
 5. jag har redan varit på gymmet några gånger, men inga litterära löften :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha utmärkt! Precis så ska man göra :)

   Radera
 6. Heja! Våga vägra läslöften! LUST är allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja men visst ska man våga vägra dem. Fast det blev ju i alla fall några löften. Fast väldigt otvingade :P

   Radera
 7. Det blev ju några löften ändå :) Men rimliga sådana tycker jag. Mitt läsår 2012 var katastrofalt så jag måste tagga ner mina egna förväntningar och också ha lust som ledord framöver. Och surfa mindre ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha ja surfa mindre är ett bra löfte. Det kan minst sagt förstöra en hel del tid. Fast jag har blivit bra på att inte sätta på datorn när jag kommer hem och så mycket på helgerna. Så jag läser och slappar istället. Och jag förstår vad du menar med att ha höga förväntningar på sig själv. Jag vill alltid så mycket mer än vad jag kan lyckas med så det är faktiskt en anledning till att jag inte ger mig några direkta löften :)

   Radera