onsdag 10 oktober 2012

Två X Jenny Valentine

 Hitta Violet Park är en fantastisk bok om Lucas som hittar en urna med askan av en dam på en hylla i en taxifirmas kontor mitt i London. Låter kanske lite underligt och det är det till viss del men den här boken handlar om saknaden till sin far, familjerelationer, kärlek och om att hittas sig själv. Detta är den andra boken som jag läst av Valentine och jag är helt förälskad i hennes författarstil. Hon skriver enkelt om livet i allmänhet och om alldeles vanliga relationer på ett uppfriskande och ljuvligt sätt. Lucas lever lite i sin egna värld och genom kontakten med damen Violet Park så utvecklas inte bara en slags vänskapsrelation utan också livet som tar en enorm vändning.
     Vad jag nog är mest förtjust i gällande både denna bok och Trasig Soppa som jag läste innan, är vardagsfunderingarna som fyller upp böckerna. Lucas funderingar över livet och vardagen är så otroligt fina och det är det som för mig gör Valentines böcker så fantastiska. Jenny Valentine är en speciell och underbar författare.

Fler som älskar Hitta Violet Park är: Eli, Pocketlover, ...med näsan i en bok och Fru E.  


Tio Stationer är en slags fortsättning på Hitta Violet Park fast ändå inte. Det är en kort liten berättelse om Lucas, hans syster, lillebror och farfar som ger sig ut på en dagstur. Så mycket mer handlar inte den lilla novellen om, förutom då att farfar och lillebror tappas bort men det bevisar hur fint Valentine skriver. Det behövs inte mycket mer handling för att en text ska bli underhållande och fin. 
     Dessa två böcker kan man läsa fristående av varandra men jag tyckte mycket om att läsa Hitta Violet Park innan denna. Då förstärktes humorn och förståelsen över lillebrors och farfars relation samt Lucas relation till sin syster. Fast om man läser denna innan Hitta Violet Park så kan jag tänka mig att man blir riktigt sugen på att läsa mer om Lucas och hans familj så ni får göra som ni vill. Oavsett, så bra är de och läsas bör de.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar