tisdag 9 oktober 2012

Månfågel - en liten recension av en stor bok

Månfågel är den andra boken jag läst av Ingelin Angerborn och jag är väldigt förtjust i hennes ungdomsböcker. De har en förmåga att leka med tid och rum och inte begränsa fantasin.
     Månfågel handlar om Vendela som lite av en olyckshändelse börjar brevväxla med en okänd kille. Vendelas bästa vän har precis flyttat till London och Vendela är numera den mest ensammaste och ledsna person i världen enligt henne själv. Hon saknar sin vän så mycket att hon skriver ett brev om sin saknad och får en dag ett svar.
     Den här boken handlar om sorg, mod och om vänskap och det är en fantastiskt fin liten bok. Det finns något sorgligt i Angerborns böcker samtidigt som de skänker hopp plus är sådana där böcker som man kan ta fram och läsa ut en regnig eftermiddag och må perfekt efteråt. Sen har de ju också världens finaste omslag och är spökliga. Vad kan gå fel då?.

Fler som läst är Lyrans och Bokomaten  

2 kommentarer:

  1. Åh, låter fint! Ska alldeles strax läsa denna, köpte den och fick den signerad på mässan. Har aldrig läst något av Angerborn tidigare men blev jättefängslad av det hon sa på seminariet, ergo bokköp :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att du kommer gilla hennes böcker. Så enkla och fina med spökisar. Kan ju bara inte gå fel :D

      Radera