fredag 7 september 2012

Rosengädda, nästa!

Bror, Tessan och Jane är tre lite udda personer som på grund av udda händelser råkar mötas. Bror är en femtonårig frankofil som ger sig av till Stockholm ensam på semester, Tessan jobbar i korvkiosk, befinner sig i ett dåligt förhållande och längtar därifrån och Jane är en skum kvinna med fallenhet för att ta hand om skadade djur. Tillsammans ger dig sig av till Rosengädda på en resa som förändrar deras liv.
     Den här berättelsen handlar om att vara udda och om att hitta sig själv. Den handlar om att vara bekväm i sitt egna jag och om vänskap över alla gränser. Jag har varit nyfiken på Emma Hamberg länge nu och Rosengädda, nästa! är min första bok jag läser av henne men den kommer inte bli min sista. För jag gillade den här boken. Den är sådär mysig att ta med sig i hängmattan eller upp ihopkrupen i soffan och det är en bok som man njuter av. Det är ingen litterär uppenbarelse men alla böcker behöver inte vara det utan detta är mer en liten fin bok för själen. Jag blev väldigt förtjust i både Bror och Tessan. Mindre förtjust i Jane för att jag kände att jag aldrig riktigt fick lära känna henne men i och med att denna bok är första boken i en serie av tre så antar jag att vi får lära känna henne lite bättre längre fram.
     Som sagt, denna gång levererar jag inte en sådan där dreggelrecension som jag har gjort mycket på senaste tiden men boken är helt klart läsvärd och trevlig. Ypperlig sommar eller höstläsning faktiskt.

Tack Piratförlaget för recexet.
Andra som recenserat är: Boktok73,  Bokmalen, Hyllan och Enligt O
Finns att köpa här

2 kommentarer:

 1. Du, va med i Bloggambassadörstävlingen vettja! Ombud (typ jag) kan hämta ditt pris om du vinner!!! Kika in på bloggen!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH finaste Tess! Jaaa det vill jag. Jag satt och svor igår över att jag inte kunde vara med eller där så vad fin du är. Nu missade jag din fråga men ger mig direkt på Olika Sidors :D Puss på dig!

   Radera