måndag 18 juni 2012

Problematik i Jellicoe Road-recensionsförfattandet

Det är inte bara Fiktiviteter som är/var Jellicoe Road frustrerad utan även jag. För jag läste ut den i maj, älskade den men hann aldrig skriva en recension till recensiondatumet den 28 maj så jag väntade. Sedan väntade jag lite till. Och ännu lite till. För jag har verkligen försökt skriva den här recensionen nu i juni men det går bara inte. Vad jag än skriver så gör jag den inte rättvis och det blir bara fel något som är helt fruktansvärt frustrerande. För ofta är det så för mig att om jag älskar en bok så måste recensionen skrivas direkt efteråt för att jag ska kunna få med alla fina känslor jag känner för den. Så därför har jag nu bestämt mig för att läsa om den. Skänka mer tid till den och försöka förstå de där femtio första sidorna som jag mest var förvirrad av. För den här boken är helt klart värd en omläsning. Underbar som den är.


7 kommentarer:

 1. Jag förstår precis, själv läste jag ut i lördags kväll och slängde ihop en recension igår eftersom jag visste att jag aldrig skulle kunna formulera mig bättre kring den iaf. Kul att vi skrev om den på samma dag tillslut :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, så otroligt fin kärleksrecension som du skrev :D Visst är det jobbigt att skriva om sådana böcker. Just därför måste jag ju läsa om den för som du säger så är det ju en riktig omläsningsbok :D

   Radera
 2. Jag måste säga att jag förstod de där inledande 50 sidorna bättre efter att ha läste hela boken, men tycker ändå att det är lite synd att de finns där. MIsstänker att de kommer att skrämma bort så himla många ungdomar som annars skulle ha läst och älskat. Även om jag förstår att det kan finnas en poäng (att de ska vara lika förvirrande som huvudpersonen känner sig läste jag någonstans) så tycker jag ändå att det är synd för SEDAN! Sedan blir man ju såld.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det är sant. Man blir mycket klockare efter de 50 första sidorna och poletten faller ner. Håller med om att det är lite synd att de är så röriga fast vet inte om jag skulle ändra något ändå. Den är ju SÅ bra :D Ska bli härligt med om omläsning nu också :D

   Radera