tisdag 17 april 2012

Snopet!

Ni vet, när man har valt ut den där perfekta dagen. För att köpa de där perfekt utvalda böckerna. För de där perfekt utvalda födelsedagspengarna. Då är det inte alls sådär perfekt lämpligt att när man är på väg från jobbet först fastnar i jobbhissen, som helt plötsligt har förvandlats till en bastu, att när man sen sådär pinsamt tryckt på alarmknappen och blivit räddad, att det inte finns någon tunnelbana, att man måste stå i kö i en halvtimme för att lyckas ta sig upp på en buss, att trafiken går i snigelfart, är knökfull, att det luktar svett från håriga män och man  lyckats hamna med huvudet i deras armhåla, att man samtidigt försöker läsa sin bok men blir åksjuk, och att till sist när man efter två timmars bussfärd som vanligtvis tar tjugo minuter i tunnelbanan, missar bokhandels stängningstid, det är då som man lika gärna kan gå hem och dra något gammalt över sig och kanske vänta på en ny dag och nya bokhandlarförhoppningar. För mer fel än så här kan det väl bara inte bli? 

12 kommentarer:

 1. :( va tråkigt!

  Men nätbokhandlar har iallafall ALLTID öppet ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har du helt rätt i :D Som tur är!! För det är sjukt irriterande att inte få tag på någonting som man längtar efter en hel dag.

   Radera
 2. Jag känner igen det där! Så har det blivit för mig med några ggr. Man tappar ju verkligen lusten. Har också hamnat på knökfulla bussar som gjort att det har tagit yyp en timme längre än vad det skulle ha gjort. INGET KUL!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det frustrerande. Speciellt också när man har armålor i ansiktet på bussen. Dubbelt blä :)

   Radera
 3. Du ska se att det är rea nästa gång du går dit och att allt detta var ett tecken från bokgudarna : )

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D

   Var där i går och tröstade mig med en JÄTTESTOR & tjock bok. Man måste ju på något sätt bli kompenserad för besvikelsen :)

   Radera
 4. Usch vad tråkigt när det blir så. Jag har själv fastnat i en hiss en gång och det är sjukt jobbigt. Man märker inte hur varmt det är i hissen förens man kommer ut igen och känner hur varm man är. Men oroa dig inte det kanske var meningen att du skulle fastna för när du kommer till bokhandeln nästa gång så finns den där perfekta boken där för dig...på rea! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad skönt att jag inte är ensam i bokbloggsvärlden med att fastna i en hiss:) Precis som du säger så vet man inte hur liten och varm en hiss kan vara förrän man sitter fast, hehe. Och du, fick boken som jag köpte dagen efter lite billigare faktiskt. Så det VAR värt det :)

   Radera
 5. Vilken besvikelse! Men du, allt har en mening och jag tror att när du väl kommer iväg till bokhandeln så kommer du att hitta många fina nya bekantskaper, som du säkert skulle ha missat en stressig dag som denna! Och så har du ju allt roligt kvar. Kanske du t o m måste tröstshoppa något, utöver presentkortet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe ja det blev att jag faktiskt köpte en helt annan bok än den som jag tänk dagen efter. En så tjock bok att man nog kan använda den som potentiell hammare. Två flugor i en smäll, liksom :D

   Radera
 6. Ah, jag hatar sadana dagar, nar allt bara glider en ur handerna och det kanns helt jakla vardelost...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja! Visst är det helt vidrigt. Fast när det ena och än det andra händer på sådana dagar så brukar jag komma till en viss gräns och bara ge upp. För det finns ju alltid en morgondag :)

   Radera