onsdag 21 mars 2012

Tuffa tanter i lyxförpackning

Är hemma med lite feber i dag och hade jag inte jobbat ihjäl mig den senaste tiden så hade det varit väldigt synd om mig just nu men istället njuter jag av att få ligga i sängen, sova mycket, läsa bloggar och svara på kommentarer. Vad jag har pysslat med på morgonen var att googla som en tok för att få reda på när nästa Sookie Stackhouse bok kommer ut, (1:a maj kommer den för de som är intresserade) och kunde återigen inte låta bli att slås av författarinnan Charlain Harris sköna utseende. För mig är det svårt att koppla ihop Sookie med denna sköna dam som påminner mig lite om min mormor som piffat upp sig. Och att tänka på att mormor skulle kunna skriva sådana (snusk)böcker som Harris, nej det går bara inte alls ihop. Däremot så gör det mig glad. 
     För Harris är nämligen inte ensam av att vara en tuff tant i lyxförpackning, vi har ju även storsäljaren Jeau M Auel som har skrivit hela serien om Grottbjörnens folk som även hon påminner lite om min mormor med läppstift. Sen har vi även vår alldeles egna svensknorska Margit Sandemo (tack för tipset Bokbild) som har skrivit Sagan om isfolket, som även hon är sådär skönt mormorsaktig. När jag ser de här tre damerna så blir jag väldigt hoppfull om min egna framtid som författarinna. För hur lång tid det än kommer ta för mig att skriva bokskrället så har jag faktiskt hela livet på mig och ser fram emot att få vara mormor och skriva böcker som kommer få mina barnbarn att trilla baklänges av rena förskräckelsen. Hur ljuvligt verkar det inte att vara sån? 

          Charlain Harris                                       Jean M Auel                                                Margit Sandemo

Ett inlägg helt klart inspirerat av fina bokbloggen Abibliofobi

16 kommentarer:

 1. Oj, är Jean M. Auel en kvinna?! Jag som alltid tyckt att det är så härligt att en bokserie skriven av en man räknas som tantsnusk. Där ser man hur fel man kan ha :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Precis som jag som alltid trodde att Danielle Steel var en kvinna. Där har du i alla fall en man som skriver tantsnusk :D

   Radera
  2. Nej vänta...det ÄR en kvinna...vilken författare är det då som är man och skriver tantsnusk? Blev helt förvirrad nu...

   Radera
  3. Sidney Sheldon!! SÅ heter han som jag trodde var en hon. (Var inte jag som kom på det utan läste precis namnet i Bag of Bones :))

   Radera
  4. Just ja! Jag har inte läst något av honom, men trodde under många år att han var en kvinna. Sedan så har vi ju Evelyn Waugh också, där jag fick en chock när jag såg författarfotot i "Brideshead Revisited".
   Vem döper sin son till Evelyn?

   Radera
  5. HAHAHA ja just det!! Hade helt förträngt honom men det är ju jätteroligt. Härligt men roligt!

   Radera
 2. Åh jag längtar verkligen efter nästa sookie bok!! Oh det bästa som finns med att läsa en bok med harris är när man får se bilden på henne längst bak i boken, haha hon är så charmig!! OCh jag älskar Auels böcker, grymma. itne hört talas om isfolket, kanske ska kola upp :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med! Hoppas att hon plockat upp lite från senaste boken som inte riktigt höll hela vägen. Fast Sookie är alltid Sookie så det spelar kanske ingen roll :D Visst är Harris cool! Har faktiskt inte läst Grottbjörnens folk eller Isfolket men är ganska så sugen på att testa. Coola tanter är det allt!

   Radera
 3. Har ju inte läst Sookie böckerna och tror faktiskt inte att jag kommer att göra det heller. Auels böcker sträckläste jag i gymnasiet och gillade i alla fall de första tre. Isfolket var väldigt populära ett tag men jag läste nog bara ett par av dem, är faktiskt lite nyfiken på att läsa ddem nu som vuxen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag älskar ju Sookie som du vet men har inte läst de andra två. Vet att de är tantsnuskböcker och att tanterna är riktigt grymma så är ganska så sugen på att testa o läsa dem. Grottbjörnens folk såg jag däremot på TV som ung vilket ledde till att jag sprang ute i skogen på kvällarna och övade stenslunga. Blir nog inget stenslungeövande nu men kan nog gilla det ändå tror jag.

   Radera
 4. dom har lyckats försörja sig med skrivande

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Jag gillar också Harris och hugger varje ny Sookiebok och läser som en tok:) Har du läst Gail Carriger? Jag tycker att hon påminner mycket om Harris, trots att det är brittiskt 1800-tal hon skriver om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh nu fick du mig att bli galet sugen på att läsa Carriger! Som tur är har jag den första här hemma redan :D Visst ser man fram emot 1a maj nu förresten.

   Radera
 6. Tycker det ser ut som att Harris har piffat upp sig lite! Har sett en hel del lite mer bull-mormor-bilder på henne. Finns ju massa sådana här roliga författare och man bara måste älska det ju!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja hon har helt klart piffat upp sig här :) Och visst måste man bara älska det! Så himla fina är de och jag blir så glad av dem. Tokfina förebilder!

   Radera