lördag 10 mars 2012

I have a dream!

Jag tänker mig i att i framtiden....när jag har barn, vovve och villa, att jag ska införskaffa mig en jultradition som skiljer sig från den vanliga. Sådär kvällen innan julafton då vi väntar in julen och alla är spända att få öppna julklappar och äta julgodis. Då, skulle jag vilja införskaffa en skräcktradition då någon i familjen läser en skräckhistoria högt för hela familjen och resten sitter spända med benen uppdragna i soffan med kudden framför ansiktet och ryser. Jag tycker att det skulle vara så fantastiskt mysigt. Problemet är bara att man då borde ha den perfekta skräckboken som skräckisarna kan plockas ur och jag tror nu att jag äntligen har hittat den.
En gigantisk 1200 sidors skräcktegelsten för enbart 70 spänn. Det bara måste ju vara den perfekta boken för en sådan dröm!

"..it is an universal phenomenon of our nature that the mournful, the fearful, even the horrible, allures with irresistible enchantment.' Chaucer Burr, Memoir, 1850. The Wordsworth Book of Horror Stories is a superb collection of some of the greatest tales of the genre, many are classics while others are lesser -known gems unearthed from this vintage era of the supernatural. From time immemorial, man the world over has drawn upon the worst fears of his conscious and subconscious mind to furnish legends of terrror. In this volume authors such as M.R.James, Le Fanu, Henry James, Wilkie Collins, Charles Dickens, Bierce, Balzac, Gaskell, and many others invite you to close the curtains, lock the doors, draw the armchair closer to the blazing fire and settle down to a spine-chilling read."

17 kommentarer:

 1. Gu vilken mysig dröm! Är det okey om jag snor den med ^^?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får du gärna!! Ju mer skräck åt folket ju bättre ;D

   Radera
 2. Åh det låter strålande! När jag var yngre, eller kanske fortfarande men jag tror jag skulle snappat upp det i så fall, brukade tv4, om jag inte minns fel, varje 23 december klockan 23.59 visa The Omen, nummer två, återigen om jag inte minns fel. De gjorde det minnst tre, fyra år i alla fall och jag satt alltid bänkad då jularna vid denna tiden firades i smockfullt hus hos mormor i de norrländska skogarna där enbart tre kanaler ville ge sig till känna. Vid detta märkliga klockslag hade dessutom hela huset gått och lagt sig och eftersom jag var stationerad i tv-soffan tillföll även tv mig. Detta var en strålande tradition för mig på jularna och jag tror din kommer bli lika ypperlig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad fantastiskt det låter!! Och det låter som om du kunde skrämma upp dig själv där ordentligt i de norrländska skogarna mitt i natten. Ljuvligt!!!
   Härligt också att höra att jag inte är den enda som tycker att skräck och spök tillhör julen. Ska jobba hårt på införandet nu av traditionen :D

   Radera
 3. Svar
  1. Haha, nej nej! (Ve och fasa om mina framtida barn inte gillar spöken:P)

   Radera
  2. Tror inte du behöver oroa dig. De barn på skolan här som inte gillar spöken går att räkna på ena handens fingrar.;)

   Radera
  3. Haha, härligt att höra :D Spökframtiden ser ljus ut :)

   Radera
 4. Jag tycker det låter som en ypperlig och fin tradition. Skulle förmodligen välja mer juliga spökhistorier själv, typ Dickens julsaga även om den är tjock som bara den.:) Den här boken förutsätter ju dock att man har barn som pratar engelska.:) Annars låter den ju suverän!=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaaa, Dickens julsaga är ju ypperligt fin så den kommer jag säkert högläsa :) Sen är det sant att barnen måste prata engelska men i och med att vi redan är trespråkiga här så kommer nog det där automatiskt. (Hoppas jag :))
   Boken är för övrigt nu redan inköpt. Ynka 70 spänn gick den på :D

   Radera
  2. 70 pix är ju INGENTING!:) The joy snarare än the horror.;)

   Radera
 5. Åh, nu utsatte du mig för den värsta prövningen sedan mitt köpstopp inleddes för nästan ett halvår sen :D Det blir nästan så att det faktiskt får bli det andra undantaget - med hänvisning till att en sådan bok kan ju inte finnas kvar för endast 70 spänn hur länge som helst (New York var det första undantaget...)

  För övrigt är det inte så att jag stalkar din blogg extra mycket idag, jag har sedan NY-resa och Smålandsresa flera hundra olästa inlägg och din blogg har jag sparat till sist för jag tycker den är så himla bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH så fin du är och vad glad jag blir!!! Ligger själv efter med bloggläsningen och har även jag sparat din till sist för att den är en storfavorit :D Snart så stalkar jag dig rejält :D

   Visst är boken fantastiskt billig. Vill inte bidra till köpstoppsbryt (eller jo lite kanske) men den finns också på Bokus:) Samma förlag har även en bok som heter Irish Ghost stories för typ samma billiga pris som ska köpas in vid månadsskiftet. Den är SÅ fin!!

   Radera
  2. Du är så välkommen att stalka min blogg när du vill fina du :D

   Alltså, det här var verkligen en rejäl prövning! Kanske man kan försöka få den bättre hälften att beställa den som en försenad födelsedagspresent...?

   Radera
  3. :D

   Ypperlig idé tycker jag. Kanske har du till och med namnsdag snart? :P

   Radera
  4. Haha jag vet inte ens när jag har namnsdag längre, de flyttar ju omkring dem hursomhelst :P Men jag ska definitivt genomsöka kalendern! ;)

   Radera