tisdag 21 februari 2012

Lingonhjärta presenterar: Leguanan Fiona!

Jag vet att det fanns några önskningar om fler inlägg om min leguana Fiona (eller kanske bara var det en? I alla fall: Hej Bokstävlarna) så här kommer en presentation av Fiona, den femåriga intesålängregröna leguanan. Fiona kom till oss som pytteliten ettåring och döptes snabbt till Fiona. Egentligen kan man inte urskilja könet på en leguana förrän efter ett till ett och ett halvt år så hon fick heta Fiona efter Shreks prinsessefru. Sedan visade det sig dock att Fiona är en han men namnet fick vara kvar och på så vis fick vi fantastisk användning till det nya och omdiskuterade ordet; hen. 
     Vissa argumenterar att leguaner är aggressiva och elaka och det är delvis sant. Men de kan även med mycket (jäääättemycket) arbete bli gosiga och keliga och sådan är Fiona. Därför är hen ett utmärkt läsarsällskap. Bevis på det ser vi på filmen här under (som för övrigt bara är en minut.) Så här är hen: Leguanan Fiona. Garanterat gosigaste ödlan i nästan hela världen. (Den där gigantiska handen som kommer in i bild är för övrigt inte min bara så ni vet. Så ni inte tror att jag har gigantiska manshänder menar jag...)

8 kommentarer:

 1. Hurra för mer Fiona i bloggen! :D Vilken fin film. Jag gillar särskilt posen som intas vid klappandet. Påminner lite om hur mina katter ser ut när jag kliar dem under hakan, faktiskt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja visst beter hon sig som en kelsjuk katt! Ibland räcker det med att jag går förbi henne så sträcker hon på sig sådär i väntan på kel :D

   Radera
 2. Haha, vilken sjukt kul min när hen faller i trans över gosandet. :) Jurassic Park goes friendly, eller något. Skrattar lite över gigantiska manshandsparentesen också. :) Det lät också sjukt kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehehe ja hon går lätt i gostrans. Räcker ibland att jag bara pratar lite med henne så sträcker hon på halsen och blundar :D
   Herr Lingis har helt gigantiska händer på filmen. Var tvungen att lite påpeka att mina inte är riktigt SÅ stora, hehe.

   Radera
 3. Sjukt sot! Mer av henne i bloggen, snalla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad fin du är! Om du säger det så ;)

   Ps. Jättefin ny blogg du har förresten. Har inte hunnit kommentera än men jag läser :D

   Radera