onsdag 8 februari 2012

Hej Bokkonsument!

Jag hänger på Stringhyllans fina bautaenkät. Gör inte så ofta enkäter men tänkte att om jag nu ska göra en så kan jag göra det ordentligt.

Senast lästa: Miss peregrine's home for peculiar children. Boken vars titel som jag alltid får googla på för det är tydligen omöjligt för mig att komma ihåg.
Senast köpta bok: Generation loss av Elizabeth Hand. En present till mig själv på ett-årsdagen och The house next door av Anne River Siddons. 
Senast fådda bok: The passage av Justin Cronin som jag fick (vann på förtjänst av hennes katt) av Ela på Beroende av böcker. Mycket fin vinst (och jättetung enligt mamma).
Favoritbokhandel: Walrus bokstore i Buenos Aires helt klart men sen älskar jag ju Better World Books som har precis allt. Hemma i Sverige blir det nog Pocketshop. Längtar lite till Pocketshop ibland.
Favoritbibliotek: Hm...svårt det där för älskar Stockholms stadsbibliotek men även Kungliga biblioteket. Så väljer båda.
Antal lånekort: 3
Använder som bokmärke: Mina egna för tillfället. Gjorde några stycken för ett tag sedan i olika storlekar som jag blivit riktigt fäst vid.
Favoritfärg på bok: Eh va? Har aldrig tänkt på det men väljer nog....äsch jag vet inte! Alla tror jag! 
Favoritmat/snack vid läsning: Popcorn
Favoritdryck vid läsning: Té, kaffe, vin men även en och annan caipirinha har det blivit.
Favoritställe att läsa på: Helst på landet eller i en lummig trädgård med fågelkvitter men även soffan, sängen, tåget och bussen går bra.
På den sidan hålls jag i den bok jag läser just nu: Sid 375 (av 800 någonting bör tilläggas).
Den här boken köper jag till en förälder: Något av Maria Gripe eller Häxorna av Roald Dahl så de kan läsa den för sina barn. Harry Potter fungerar bra också.
Den här boken köper jag till min bästa vän: Hm...i och med att jag inte kan någonting om Mindfullness som hon sysslar med så får det bli en bok som handlar om människans psykologiska inre. Kanske The little stranger av Sarah Waters...
Den här boken köper jag till en partner: Ett PC eller Wii spel. Min partner läser helst inte. (Galet, jag vet!!)
Favoritgenre: Mörkerlitteratur. (Spökenhistorier, haunted houses, vampyrer, zombis, gotisk litteratur osv osv.)
Favoritformat: Både pocket och inbundet men föredrar nog inbundet då de är så fina.
Författarfavorit: Uj! Sarah Waters, Diane Setterfield, Carol Goodman, Donna Tartt. Bättre om ni tittar här istället.
Den tjockaste bok jag läst: Oh, jag vet inte riktigt. Just nu håller jag på och läser The Passage men det räknas kanske inte då den inte är utläst. The distant hours av Kate Morton är på 600 sidor. Kanske får bli den då.
Den tunnaste bok jag läst: Christine Falkenlands böcker är inte så tjocka. Kanske någon av dem.
Favoritljud när du läser: Fågelkvitter. Har det till och med på cd.
Favorittidning: Har inte direkt någon i och med att jag inte kan få hit dem men när jag är hemma i Sverige då läser jag Vi Läser, Amelia och så blir det alltid någon sådan där sliskig skvallertidning bara för att jag kan köpa dem.
Prenumererar på: -
Favoritbokblogg: Det är så svårt att välja ut någon enstaka bokblogg och lättaste är nog om ni tar och kollar in min bloggroll där jag har alla mina favoritbloggar. Fast om jag skulle välja ut några nu så blir det Fiktiviteter, Bokomaten och Eli läser och skriver. Fiktiviteter; för att det finns nog ingen bokblogg som jag har lusläst som hennes. När Fiktiviteter recenserar och gillar, då köper jag. Bokomaten; för att det är en förbaskat jättetrevlig bokblogg som skrivs av en ännu trevligare bokbloggerska. Eli läser och skriver; för att hon har helt utmärkt littertursmak helt enkelt. 
Mitt bästa bokminne: En av mina bästa vänner är en otroligt duktig författarinna och en av de modigaste personer jag vet. Hela hon får därför stå som mina alla bästa bokminnen.
Senaste bokfyndet: The house next door av Anne River Siddons. för ynka 30 kronor.
Senaste impulsköpta bok: Se ovan!
En bra bok att ge bort: Alla böcker är en bra bok att ge bort men skulle jag välja en så blir det The woman in black av Susan Hill. Alla mår bra av en spökis.
Bokgenre som jag undviker: Biografier. Snark!
Så gör jag med böcker som jag inte vill ha längre: Sparar dem. Här varken slängs eller ges bort böcker. Någon dag kanske jag vill läsa dem igen.
Så här håller jag koll på vad jag läst: Via bloggen helt klart. Här noterar jag nästan all läsning.
Så här sorterar jag min bokhylla: I genre och kärleksordning. Inga bokstavsordningar eller färgkombinationer för mig. Blir alltid lite glad av oorganiserade bokhyllor för man vet aldrig vad man kan hitta.
Nästa bok jag ska läsa: Bleeding heart square av Andrew Taylor. Den har fått vänta på mig länge nog nu. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar