fredag 24 februari 2012

Att läsa tegelstenar som e-böcker

Har nu väldigt länge försökt ta mig igenom The Passage av Justin Cronin som e-bok och det har gått så otroligt trögt. Inte för att boken inte är bra utan för att det har tagit så lång tid att ta sig igenom dem. Så igår köpte jag faktiskt in den "lilla" pocketen för orkade inte mer och genast gick det så mycket lättare. jag vet inte vad det är med mig och tegelstenar som e-böcker men vi kommer inte alls överrens. Det känns som om jag läser och läser och de tar aldrig slut. Det finns ingenting att bläddra lite i för att se hur långt jag har kvar eller klappa på. Så nu har jag även bestämt mig att köpa in andra tegelstenar som jag redan har som e-böcker. Song of ice and fire och The Historian är redan paxade på jobbet och ligger och väntar på mig. Sen ligger även The haunting of James Hasting där och väntar men det är bara för att jag bara vill ha den och inte för att den är tjock. Jag vet att några bokbloggare hellre läser tegelstenar som e-böcker för att de är tunga och att man lättare läser dem som e-böcker man jag tycker verkligen att den aldrig tar slut. Så summan av kardemumman är att jag nu är ägare av tre olika versioner av The Passage. En sjukt snygg storpocket som ligger hemma i Sverige och väntar på mig, en e-boksvariant och en vanlig pocket. Den sista blir nog en väldigt fin present någon dag.

(Den där gigantiska manshanden på bilden är tyvärr denna gång...eh, min egen...)

8 kommentarer:

 1. Jag är nog på din sida i detta :) E-böcker tar aldrig slut. Förmodligen är det psykologiskt och en vanesak, men det spelar ingen roll. För mig känns det som att alla e-böcker är tegelstenar... det är liksom inget som blir mer i ena änden och mindre i den andra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog helt rätt i att det är psykologiskt o en vanesak. Jag är så van att klappa och bläddra i boken men det går ju inte med e-böckerna. För mig går det bra att läsa e-böcker upp till 300 sidor men sen tar det helt stopp. Tar liksom hundra år att läsa en bok :)

   Radera
 2. Lustigt. Jag tycker precis tvärtom. Det går fortare att läsa ebok än tryckt bok. Och att det inte alltid visas sidantal, utan det lästa i % vande jag mig fort vid. Jag använder en läsplatta ibland, men allra mest läser jag på minipc och tycker det är mycket bättre än pappersbok. Jag avskyr dessutom när det blir nåt fult på boken, en repa eller att den börjar se läst ut - nu kan jag slippa den nojan! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah! Skönhetsfel har inte jag någonting emot. Älskar ju gamla slitna böcker. Fast för mig har det nog egentligen inte så mycket att göra med sidantalet utan mer hur tjock boken känns och ser ut. Så fort en bok går över 300 sidor som e-bok börjar jag sucka och undra över varför i hela friden bokjäkeln inte tar slut någon gång. Hur bra den än är :) Skitjobbig!

   Radera
 3. Håller med Swedih Zombie och läser mycket hellre tegelstenar på min iPad än som bok. Inte lika otympligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt i att de är mycket mer behändiga i e-boksformat. Har lite ångest över att börja läsa Susanna Clarks tex som ligger här hemma inbunden. Orkar knappt lyfta den. Fast det kan ha att göra med att jag gillar att ha tjocka böcker i hyllan också. Ju tjockare ju finare :)

   Radera
 4. Vad intressant. Jag har inte läst något riktigt långt som e-bok ännu, bara noveller och romaner av "vanlig" längd, så jag kan inte jämföra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är jättekonstigt faktiskt. Tycker nästan att jag borde tycka att det är enklare än att läsa en "riktig" otymplig bok ,en icke :)

   Radera