fredag 20 januari 2012

När man använder ordet "man" så menar man nästan alltid sig själv.

Man bokar in en lunch med en vän som man inte sett på länge. Man bokar lunchen nära bokbutiken, ni vet den där som man är kär i, med baktanken att man kan ju går förbi och ser vad som står i hyllorna utan att köpa. Man tar bara med sig pengar så att det täcker lunchen för böcker får man ju inte köpa just nu, husbygge ni vet. Man går in i bokhandeln innan lunchen. Man hittar en realåda. Man börjar fundera på om man är hungrig egentligen och inte kan strunta i att äta och bara ta en juice eller något annat läskande för man har ju faktiskt svårt att äta om det är varmt ute. Man argumenterar att det är ju faktiskt jättevarm och i 35 graders värme så kan man ju inte äta mitt på dagen. Man känner sig inte alls hungrig. Man rotar i realådan. Man hittar böcker. Man handlar. Man träffar vän. Man dricker en juice. Man känner sig JÄTTEHUNGRIG!!! 

Nu undrar man lite...när man väljer att köpa böcker istället för att äta, då kan man väl nästan räknas till missbrukare? För så känner man sig nu. Visserligen två böcker gladare men har också spenderat hela dagen jättehungrig. 

Man misstänker att man har problem. 

Vad blev det för böcker ?Man tycker bokköpen är jättefina!

12 kommentarer:

 1. Man kan inte annat än att hålla med.

  SvaraRadera
 2. Hehe ja, det är ett missbruk man inte vill ta sig ur! Underbart.

  SvaraRadera
 3. Är det så att man ramlar på Time Traveler´s Wife, så finns det ingen som helst anledning att tveka... Den får en att glömma bort om det är så att man är hungrig. Mycket nöje!

  SvaraRadera
 4. jo, det är ju svårt att säga något om andra...

  SvaraRadera
 5. Du är säker på att det inte är "en kompis kompis" som tycker om bokköpen är jättefina? (; Håller med hundra procent! "Man" är oftast "jag". (; (:

  SvaraRadera
 6. Man får lyckönska till fina inköp och man får tacka för ett påprickeninlägg!

  SvaraRadera
 7. Hehe, härligt att ni håller med/förstår mig/inte tycker jag är helt galen :D Ibland kan man ju undra när man hellre väljer gå hungrig en hel dag...

  SvaraRadera
 8. Hahaha, underbart roligt. I mitt fall är det ungefär likadant fast jag har bytt böcker mot små söta bebiskläder, just nu i alla fall. Jag ser dock till att barnen får mat i alla fall, hihi.

  SvaraRadera
 9. Haha, det är skönt att höra att barnen får mat i alla fall K-L. Misstänker att söta små bebiskläder kan göra likadant med en =)

  SvaraRadera
 10. Underbart inlägg! Förstår precis ;)

  SvaraRadera