tisdag 17 januari 2012

Det är du och jag nu Herr Justin Evans

Tycker att det är lite underligt att väldigt få personer i bokbloggsvärlden inte har läst den här boken av Justin Evans. Jag har letat som en galning efter recensioner och den enda som jag har hittat är Helena-Dark Places recension på English bookshop (som för övrigt var den som fick mig slänga mig över boken). 
     Jag njöt av den här boken och snabbt som attan läste jag ut den. Jag har alltid gillat böcker i akademiska miljöer och jag har alltid gillat spöken så den här boken fyllde alla mina litterära älsklingsbehov. Den är dock inte perfekt men skönhetsfel behöver ju inte vara fel. Tvärtom väldigt vackert. 
     The white devil handlar om den smått problematiske amerikanske studenten Andrew som hamnar på det engelska urgamla och välkända internatet Harrow. Boken innehåller spöken, mord, mystik och är enormt litteraturflörtande. För det första så är boken döpt efter klassikern The white devil av John Webster och i fokus av hela handlingen befinner sin nämligen den vackre och mörke Lord Byron. Det här är en bok för mörkerälskare och vad som även bör nämnas i denna superkorta recension är att språket är väldigt vackert. Evans har en förmåga att beskriva miljöer och stämningar så pass att jag njuter av varje mening. Nu ska jag ge mig på Justin Evans andra bok som hela världen verkar ha läst förutom jag, för nu vill jag ha mer av Evans.  

2 kommentarer:

  1. Jag har läst "En mörkrädd pojke" av en Justin Evans... är det samma författare tro? I vilket fall så ska jag definitivt kolla in "The white devil"...

    SvaraRadera
  2. Visst är det! Själv ska jag ta o läsa en mörkrädd pojke nu på studs :)

    SvaraRadera