måndag 16 januari 2012

Ännu ett euforiskt inlägg om bokköp

Har redan nämnt det men Walking the moon av Elizabeth Hand låg och väntade på mig när jag kom hem från bröllopsresan. Två veckor tog leveranser från det att jag beställde boken och det är det snabbaste som jag någonsin har varit med om här i Argentina. Fenomenalt! Fast det som är ännu bättre är att boken är en förstautgåva som befunnit sig på ett bibliotek i New York någonstans. Man kanske också kan tro då att boken då är väl använd men icke! Boken har aldrig blivit utlånad eller ens öppnad. Tänk att jag för första gången på flera år nu ska få knäcka en bokrygg. Det är knappt så jag vågar peta på den. Det är sådana här fina överraskningar som gör att jag älskar att handla begagnade böcker.Fast man undrar ju lite också...är boken snodd från biblioteket eller såld för att ingen någonsin var intresserad av den? Båda alternativen är lite sorgliga att tänka på. 

8 kommentarer:

 1. Fantastiskt, grattis! ;-)

  Tror jag vill läsa Hand jag också, nu, snart, nyss!

  SvaraRadera
 2. Visst är det så att man vet att man kommer älska Hand även om man aldrig läst henne tidigare! Funderar på att köpa in o läsa typ allt :)

  SvaraRadera
 3. Jag lyckades inte hitta Waking the moon, får prova en annan istället. ;-)
  Men du har en dyrgrip!

  SvaraRadera
 4. De är väldigt svårhittade! Men de flesta finns på betterworldbooks.com om man är ok med begagnade böcker. Jag hade rena rama turen :) Klappar på den allt vad jag bara kan, hehe.

  SvaraRadera
 5. Men herregud, vad vacker den var dessutom!=) Kan helt säkert vara en gallrad bok, kan ju vara så att de köpte in många men nu behövs det inte så många längre. Konstigt att den aldrig blivit läst bara då.

  SvaraRadera
 6. Visst är det helt ljuvlig!! Och visst är det konstigt att den aldrig ens blivit öppnad. Kanske har den inte ens kommit ut i hyllan utan legat och dammat på något lager. Det fina var att den kom inplastad också med alla biblioteksmärken på inplastningen så omslaget är helt oförstört :D

  SvaraRadera
 7. Ser ju helt underbar ut! Vill jättegärna läsa den också, har bara läst Generation Loss av Hand tidigare men den var fantastisk.

  SvaraRadera
 8. Åh Generation Loss! Det rycker i klickfingret nu. Har läst så mycket fint om den =) Har lyckats få tag på Mortal Love idag också och det är jag tokglad för just nu.

  SvaraRadera