fredag 11 november 2011

Till slut så gav han upp!

Visste ni att om man ska bygga hus i Argentina så bör man bygga det så att det finns ett extra övernattningsrum för en hushållerska bredvid köket? Annars sjunker marknadsvärdet sen om man vill sälja det. Höll lite på att gå i taket när jag fick höra det. För vilken tid bor vi i egentligen? Det är ju inte år 1911 utan faktiskt år 2011!!!
     Sen så slog det mig att även om vi bygger det där extra rummet så behöver ju inte det betyda att vi kommer ha en hushållerska där. När jag lite försynt (och med något i baktanken) frågade min make vad vi skulle kunna ha rummet till så svarade han: "Jaaa, det får väl bli ett jäkla bibliotek då."

Misstänker att någon har blivit lite trött på min ständiga tjatande, drömmande och bildvisande. Oavsett så kan jag lika gärna ge upp att jobba mer idag. Går liksom på små moln här och letar inspirationsbilder till små rum/bibliotek. Jag menar, det är ju faktiskt en dröm som går i uppfyllelse. Hurra! Vad sägs om det här till exempel? Kan ni inte tänka er själva där i fönstret med en kopp kaffe/te/vin, läsandes någonting helt fantastiskt?

Foto kommer från Bookshelfporn.com
     

15 kommentarer:

 1. JA!! Jippi och hurra för ett eget bibliotek. Jag försöker nu övertyga min käre make att mitt är för litet (vilket faktiskt är sant) och att vi kanske kan flytta köket och där köket har stått kanske jag kan få ha mitt nya bibliotek. Detta innebär dock att köket måste flytta till vardagsrummet, vardagsrummet till sovrummet, sovrummet till badrummet och så vidare...Kan kanske förstå att han himlade med ögonen när jag nämnde det =)

  SvaraRadera
 2. Åh gud va mysigt! Sånt bibliotek vill jag ha =)

  SvaraRadera
 3. Boktagen: Hahaha! Jag förstår inte att de inte genast nappar på våra biblioteksidéer. Jag tycker att din idé är alldeles utmärkt. Är det litet så är det ;)

  (Är alldeles upp över öronen toklycklig!!)

  Miriam: Visst är det. Och jag behöver inget större. Jag lovar! (Åtminstone i alla fall inte tills nästa år kanske :P )

  SvaraRadera
 4. Det är precis ett sånt hörn jag vill ha, förutom att det saknar lite fönsterbänk för att ha någonstans att ställa en mugg eller liten skål med något ätbart.

  SvaraRadera
 5. Åh, perfekt! Min dröm håller också på att besannas. Vi flyttar till en större lägenhet i December och då får jag ett alldeles eget bibliotek (och sambon får ett "lekrum")

  SvaraRadera
 6. Helt underbart! Tur att man kan ta något negativt och vända till något helt igenom positivt!

  SvaraRadera
 7. Åh! Underbart! Kan tänka mig hur mysigt det måste vara att sitta i sitt bibliotek och läsa.

  SvaraRadera
 8. Ser helt underbart ut - dessutom lätt att sätta dörrar på hyllorna så de förvandlas till garderober när ev köpare i framtiden vill lägga hushållerskan bredvid köket :) Fix o färdigt!

  SvaraRadera
 9. Vår hushållerska får bo i potatiskällaren. På det sättet är hon inte i vägen när hon inte är i tjänst, och vi slipper att i onödan umgås med sämre klasser. Fiffigt! =)

  SvaraRadera
 10. Åh vad vackert! Men jag hade nog bara suttit och tittat på utsikten om jag haft ett så stort fönster (lättdistraherad) ^^

  SvaraRadera
 11. Åh vad underbart!!! Hade också velat ha ett eget bibliotek =)

  SvaraRadera
 12. Tänk! Great minds think alike :D Ska nu bara försöka övertala min käre make också att det är just så här borde vi ha det i vårt lilla kontor/bibliotek. Med några förbättringar såklart så man har någonstans att ställa godsaker på.
  Vicky: Din idé är ju skitbra. Väldigt praktisk! Sånt gillar maken, hehe.
  Swedish Zombie: Hehehehehe!

  SvaraRadera
 13. jag tycker det är roligt att ni verkligen är så rotade att ni bygger hus på plats. Då vet man säkert att det är där man planerar sitt liv, liksom. och, nej, jag skulle inte ha något emot ett sådant där bibliotek med en fönstersmyg heller, även om jag föredrar de mörka träslagen och tunga sammetsgardiner.:)

  SvaraRadera
 14. Jaa, det är verkligen jätteroligt:) Men också läskigt i och med att jag är ganska så rastlös av mig. Ser dock väldigt mycket fram emot att bygga bibliotek och få trädgård med hängmatta med katt/hund/annat fluffigt djur som jag kan få gosa ihjäl mig med. :D

  SvaraRadera
 15. YAY! Bibliotek!
  Insistera pa att 'hushallerskan'verklgien behover lite extra utrymme! ;-)

  SvaraRadera