tisdag 8 november 2011

Sommarvarme men anda insnoad.

Eller ode to a book store och dess bloggare.

Det borjar bli sommar nu harborta i Argentina. Blommarna har borjat sla ut, faglarna kvittrar och det ar varje dag mellan tjugo och trettio grader varmt. Jag har redan hunnit doppa mig i poolen, atit Ceasarsallad pa balkongen i finaste sallskap samt druckit Mimosas i solnedgangen. Sommaren ar antligen har. 
     Fast det ar inte det som upptar min uppmarksamhet for tillfallet vilket ar konstigt med tanke pa hur mycket jag faktiskt langtat till sommaren utan det ar min nya insnoning pa litteratur. Jag har namligen tre faktorer inom litteraturen som upptar all min uppmarksamhet. De ar egentligen inte helt nya faktorer for mig utan detta ar tre olika amnen som jag alltid varit intresserad av men daremot sa ar det det enda som jag for tillfallet vill lasa. Jag har alltsa totalt snoat in. Den ena av insnoningarna (om man nu kan kalla det sa) ar att jag ar intresserad av allting som utspelar sig mellan ar 1910 och 1940. Det spelar ingen som helst roll i vilken del av varlden historien utspelar sig utan det kan vara i Sverige, USA, Australien eller Sydafrika. Helst dock England sa klart. (Downton Abbey, I love you.) Det har ar precis som jag redan namt ingen ny besatthet. Jag har alltid alskat den har tiden. Nar jag var liten sa alskade jag att rota bland min farmors saker och tog pa mig hennes gamla klanningar och smycken. Jag gor det fortfarande forresten da jag bade anvander hennes gamla kappor och handskar fran forr, ett mode som faktiskt aldrig gar ur tiden (har jag bestamt i alla fall). Inom slaktforskningen sa ar det mest den har tiden som intresserar mig och nar jag var liten sa trodde jag helt sakert pa reinkarnation och att jag i ett tidigare liv levt under den har tiden. Snacka om att jag redan da alskade det.  
     Nagonting annat som jag alskar, alltid har alskat och da totalt snoat in pa for tillfallet ar spokhistorier. Har redan tjatat en hel del om det innan sa kanske inte behover saga sa mycket mer om det men det tredje som faktiskt ar helt nytt for mig, eller nagonting som jag inte direkt visste att jag kunde alska sa mycket ar akaporr. Alla bocker som har nagonting med akademiska miljoer att gora vill jag sluka, krypa in i och bara krama sonder.
    Sa efter en hel del googlande efter bocker som har med detta att gora (kombinationen av dessa tre spelar ingen som helst roll) och med tanken pa att gora en lang lista pa bocker over vad jag vill lasa sa hittar in till The English Bookshops bloggar och speciellt en blogg dar (som jag senare fattar ar Dark places Helenas andra blogg) som jag tidigare inte last. Lasandes dar sa hamnar jag lite i andnod for jag upptacker att de flesta inlaggen ar skrivna bara till mig. (Inte alls sant men de flesta inlaggen hamnar om bocker som inriktar sig pa just denna typen av litteratur.) Har finns inte bara sma recensioner och tips pa bocker som jag last och alskar, sa som The distant hours, The little stranger, The woman in black och The winter ghost utan tar aven upp bocker som jag for tillfallet laser (Rebecca) och bocker som jag vill lasa (The white devilThe anatomy of ghosts) och manga fler. Inte nog med det sa hittar jag akaporr-listor, spoklistor och bocker som jag aldrig hort talas om tidigare.
     Sa det blir ingen lista utan ni far sjalva ga in har och titta klicka er vidare. Sjalv jag kan inte mer an saga tack till Helena och The English bookshop for att vara sa bra plus att min insnoning har total vintersnostorm for tillfallet da jag nu sitter har och dregglar och gor listor och trakasserar min favoritbokhandel har i Buenos Aires med fragor pa facebook och vilka bocker som de har inne av alla dessa.  
     Har ska vintershoppas i sommarvarmen. Hurra! 

2 kommentarer:

  1. Åh vilket fint och hjärtevärmande inlägg! Blir så glad över att mina boktips når hela vägen till Argentina. :) Lycka till med vintershoppingen!

    SvaraRadera
  2. Tack! Håller på med en lång köplista här. Man måste ju förbereda för den kommande vintern/sommaren ;)
    Det tog ett tag innan jag fattade att det var din blogg det med. Tänkte: "Vem är denna människa som vet precis vad jag vill läsa?" :)

    SvaraRadera