tisdag 22 november 2011

Lingonstjärta

Hm...sitter här och tittar igenom mina egna inlägg och märker en tydlig trendens. Nämligen alla mina slarviga stavfel. Som lite av en perfektionist så är det väldigt jobbigt att också vara ganska slarvig när jag skriver. Eller otålig kanske jag ska kalla det. För vad jag vill är att komma till själva poängen och det så snabbt som möjligt. Detta gör mig varken inte till den bästa författaren eller bloggaren i något avseende. Blir liksom inte så roligt med en berättelse eller ett inlägg som är fem meningar kort. Så därför blir det stavfel.
     Senaste kan ni se här under då jag har börjat inlägget med ordet Andledningen. Man kan ju undra vart den där jäkla fågeln kom ifrån och vad den gör där mitt i ordet. Så jag ber både lite om ursäkt nu samt om framtida tålamod. För även om jag stör mig på mig själv så kan jag nästan lova jag att jag inte kommer bättra mig. Jag känner mig själv ganska bra vid det här laget och otålig kommer jag alltid vara. Däremot behöver jag nog bli bättre på att korrläsa kanske...
     I vilket fall som helst. Skitstörande är det i alla fall!

13 kommentarer:

 1. Känner igen det där med stavfel. I mitt fall beror det ofta på att man snabbt ska skriva ett inlägg och tiden finns kanske inte alltid där för att korrekturläsa det man skrivit. Jag har sett att fler har en del stavfel som beror på slarv än av okunnighet.

  SvaraRadera
 2. Du har helt rätt i att tiden inte alltid räcker till heller. Det tar ju faktiskt lite tid att ha en bokblogg och tänk; jag har inte ens barn än! Fast jag stör mig aldrig på andras stavfel. Bara mina, hehe! Fast å andra sidan. Det är ju bara en blogg =)

  SvaraRadera
 3. Äh! Jag har då aldrig tänkt på det och jag tror att det mest är en själv som retar sig på det.

  Jag är exakt likadan! Och oftast så är min meningsuppbyggnad horribel då jag ändrar den planerade meningen mitt i och avslutar den på ett helt annat sätt istället. Det händer ganska ofta att jag senare hittar att jag har dubbla nekande uttryck efter varandra.

  SvaraRadera
 4. Jag har då aldrig lagt märke till några stavfel i dina inlägg utan tycker tvärtom att du alltid skriver så välformulerat och bra. Ett litet slarvfel kan ju alltid smyga sig in hos alla, och det är nog mest en själv som tänker på det. :)

  SvaraRadera
 5. Jag satt just och tänkte på samma sak som du. När jag läser mina inlägg efter att de publicerats så hittar jag då och då stavfel. Hm och det känns inte kul, svensklärare som jag är, men jag skyller på tid och hastighet,att jag vill ha så mycket sagt och fingrarna ligger lite före huvudet:)Det är ofta man ser stavfel som smyger sig in här och där hos många av oss bloggare, men som sagt jag tror mer på slarvfel än stavfel!

  SvaraRadera
 6. Sara: Ja du har nog helt rätt. Har aldrig lagt märket till dubbla nekande uttryck eller konstiga meningsuppbyggnader hos dig. Du skriver alltid bra och sakligt. Är nog så att man stirrar sig blind på sina egna inlägg :)

  Sofia: Tack detsamma :) Misstänker att det kan vara så att jag också vet att alla kan läsa det och därför irriterar mig mer på mina stavfel än vad jag annars skulle.

  Erika: Åh nu känner jag att jag är väldigt glad över att inte vara svenskalärare. (Var faktiskt nära att jag blev engelskalärare). Hade nog då blivit tokig på mig själv och mina stavfel. Fast som du säger så vill man ju ha sagt så mycket och fingrarna bara går på av bara farten. Vi skriver ju också för vårt egna nöjes skull och inget annat. Då tycker jag att det inte gör någonting att det smyger in lite stavfel här o där även om jag irriterar mig på mina egna :)

  SvaraRadera
 7. Åh, jag vet, har upptäckt samma tendens hos mig själv. Otroligt irriterande. Ibland går jag in efter hand och redigerar, men ofta struntar jag i det. Är för lat, helt enkelt. Min anledning är att jag skriver i ett streck utan att stanna upp, när jag bloggar. Jag är för otålig för att sitta och fila för länge på ett inlägg. Oftast har jag ju redan tänkt det, i huvudet, innan jag sätter mig ner och bloggar.

  SvaraRadera
 8. Har inte tänkt på dina eventuella stavfel en enda gång. Vad jag har tänkt på dock; Gud vilken härlig känsla Lingonhjärtat har skapat med bannerbilden och texten... Tänk på det istället!
  Ps Förresten tänkte jag på dig när jag la upp Betty Bowleys vita klänning idag. Mindes din bröllopsbild och tänkte att den klänningen skulle du säkert passa i.

  SvaraRadera
 9. "..tänkt det, i huvudet..." Smart, Fru E! Verkligen.

  SvaraRadera
 10. Lovable: Åh vad fin du är! Tack!! :)
  Helt fantastisk klänning förresten! Sådär ljuvlig, precis som en bröllopsklänning ska vara. Gillar den korta också. Skulle varit skitfin på det civila bröllopet.

  Fru E: Hahaha! Skönt att du är lika otålig som jag och att du förstår mig. Går också in och ändrar ibland men oftast inte. Latheten segrar oftast :D

  SvaraRadera
 11. Jag stavar också fel ganka ofta och får rätta till det efter hand när jag upptäcker det... Det är jättestörande, men jag antar mänskligt! (; (:

  SvaraRadera
 12. Åååh, jag känner igen mig såååå mycket. Är alldeles för snabb när jag skriver och när jag väl är färdig med ett inlägg 8eller en kommentar) så har jag ofta för brått eller är för lat för att korrläsa, jag också.. Men jag tänker som så.. det är min blogg, min hobby och jag får göra som jag vill.;) Stör mig aldrig någonsin hos andra, inte ens tänkt på det utan trodde jag var ensam om att vara en sådan slarv-maja... Skönt att inte vara ensam i alla fall, då kanske folk känner mer förståelse för ens egna missar och fel..

  SvaraRadera
 13. Elina och Bokomaten: Åh vad skönt det är att inte vara ensam och känna så. Tycker ju att alla andra skriver så otroligt bra och ser aldrig slarvfel hos någon annan än mig själv. (Antagligen för att man inte stirrar sig blind på någon annans blogg))
  Men du har helt rätt Bokomaten. Det är ju faktiskt ens egna blogg och ens egna hobby och då får man göra som man vill. Helt rätt :D

  SvaraRadera