fredag 18 november 2011

Julklappar till Nissar små

Sitter här och försöker komma på vad för böcker jag kan ge i julklapp till mina syskonbarn på elva, fem och två år. Min elvaåriga systerdotter har redan blivit presenterad här på bloggen och är lätt att hitta böcker till nu. Blir antingen Cirkeln eller Hungerspelen i och med att hon redan läser och älskar tonårsböcker. Den lille på två år får en Max-bok av Barbro Lindgren. Älskar dem själv och en Max-bok kan ju aldrig gå fel. Fast femåringen är så mycket svårare. För vad för slags bok köper man till en femårig kille som älskar svärd, pirater, riddare, krig och andra äventyr? Jag är helt nollställd. 


HELP!

4 kommentarer:

 1. Det första spontana förslaget som jag kom på var "Mio, min Mio" och "Bröderna Lejonhjärta", men sedan är ju frågan om det är böcker till en femåring. Jag vet att jag själv läste dem när jag gick sexårs/ettan, men allt beror ju på läsvana. Är däremot väldigt dålig på vad det finns för böcker som passar till femåringar, hoppas att någon annan kan vara till större hjälp :)

  SvaraRadera
 2. Jag har gett Jan Lööfs ABC-bok till killar i den åldern, bokstäverna börjar att bli intressanta och Lööfs bilder är ju fantastiska, särskilt för killar!

  SvaraRadera
 3. Frågan är lite vad du får tag i där borta också. Fast du kanske kan sköta via ombud och beställa? Kanske Martin Widmarks bilderböcker om Rakel som bland annat handlar om henne som sjörövare och riddare?

  SvaraRadera
 4. Tack för fina förslag :)¨

  Sara: Vet att min bokgalna syster redan har hela Astrid-samlingen så vågar nog inte köpa det. Men visst är det svårt med 5-åringar. De befinner sig någonstans i gränslandet för böcker på något sätt...

  Anna: Tack!! Det är en jättebra idé! Ska genast kolla upp nu :)

  Bokomaten: Åh jag hade precis glömt av Martin Widmarks fina böcker. Tack! Planen är att beställa via bokus el Pocket shop som har fina presentförpackningar så det är verkligen att bra förslag. Pirat-Rakel är jättesöt!

  SvaraRadera