torsdag 15 september 2011

Bot mot tegelstensskräcken

Jag har riktig tegelstensskräck. Är ganska säker på att det beror på att det tar sådan lång tid att läsa ut en tegelsten när jag samtidigt och på samma tid skulle kunna läsa ut flera fantastiska böcker. Jag blir stressad helt enkelt och glömmer av att njuta av boken. Fast sen så finns det tegelstenar som  jag verkligen vill läsa. Fantastiska böcker på långt över 500 sidor finns det ju gott om. Jag har flera stycken här hemma som jag hela tiden skjuter fram i tiden för att jag är feg. Så det är dags att ta tag i det nu. Därför lovar jag dyrt och heligt att vara med på Helena, Dark Places Tegelstensutmaning. Och jag lovar också, ja till och med tummar på att jag ska njuta av dem, inte låta mig stressas utan bara ta det lugnt i läsningen. A game of thrones, Jane Eyre, The distant hours, Gone with the wind (med sina futtiga 1500 sidor) och The shining; HERE I COME!  

Har nu också försökt peppa mig lite genom att titta på The distant hours trailern men kan inte bestämma mig för om jag blir peppad eller inte. Får nämligen väldigt blandade känslor när jag ser det här och vet inte om jag vill krama henne eller bara rent av slå henne. Så titta på egen risk. Nu har ni blivit varnade. Har faktiskt inte alltid haft tegelstensskräck. Anna Karenina läste jag till exempel ut utan problem för några år sedan. Fast det kan bero på att jag då låg på en vit öde strand bland palmer och apor i en oturistig och hemlig del av Indien och hade flera månader framför mig på samma plats. Att befinna sig mitt i storstads-Buenos Aires i hemmet har inte riktigt samma rogivande effekt.... 

8 kommentarer:

 1. Jag är också med på den - måste ta tag i The Passage bla.

  Förresten - idag går det iväg post mot ett litet lingonhjärta på andra sidan klotet - håll utkik i brevlådan ;-)

  SvaraRadera
 2. Vilken tur då att du inte vann i min bokutlottning ;) Jag lider nog lite av samma sjuka, men i mitt fall är det mest för att jag inte hinner läsa mer än ett par minuter i taget och då vill man inte ha en tegelsten att ta sig igenom.

  SvaraRadera
 3. Tess: Är det sant??? ÅH så spännande! Kan ta emellan 2-4 veckor dock så att du vet men ska vakta brevlådan som en hök :D

  Hihi!  K-L: Haha, ja det kanske du har rätt i :) Och förstår din tegelstensångest fullkomligt. Och det finns ju helt fantastiska 200 sidors böcker också :)

  SvaraRadera
 4. Jag känner igen känslan så väl! Jag tog mig på en tegelstenutmaning förra året och det gick bra, min tegelsten vart utläst, men jag har inte tagit upp en sedan dess. :) Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Själv tror jag att jag har någon underlig förkärlek för tegelstenar och det är något speciellt att få umgås med en bok en längre tid...Måste säga att jag blir lite avundsjuk på att du befinner dig i storstads Buenos Aires, en stad jag länge velat besöka!

  SvaraRadera
 6. Hundöra: Tack :) Och vad härligt att höra att du tog dig igenom din utmaning! Nu blir jag ännu mer inspirerad!!

  ...med näsan i en bok...: Åh vilken härlig och skön attityd mot tegelstenar. Jag hoppas att jag också kommer känna så efter utmaningen.
  Gällande Buenos Aires så har jag aldrig träffat någon som inte fullkomligt har älskat staden. Så kom hit o besök vetja :)

  SvaraRadera
 7. Hm... "A Game of Thrones" har jag hört ska vara jättebra... Som en litet tillägg till ditt inlägg om tegelstenarna. (;

  SvaraRadera
 8. Hehe, ja det är många som älskar den. Har därför velat läsa den jättelänge men inte riktigt vågat. Fast nu är det dags :)

  SvaraRadera